Актуальні питання харчової індустрії
17-18 травня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася ІІ Міжнародна конференція «Сучасні технології харчових виробництв».
У заході взяли участь понад 100 науковців, які представили результати роботи 16 наукових шкіл за такими напрямками: «Новітні технології виробництва харчових продуктів», «Сучасне обладнання харчових виробництв», «Аналітичне забезпечення технологічних процесів», «Товарознавство та експертиза товарів та послуг», «Перспективні напрями готельно-ресторанного сервісу». Доповіді на конференцію надіслали науковці з восьми країн світу: США, Китаю, Франції, Йордану, Естонії, Туркменістану, Узбекистану, Білорусі.
Роботу наукового форуму підтримали також юні гості: студентка 4-го курсу Київського національного університету харчових технологій Анастасія Голуб, студентки-третьокурсниці Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського Юлія Самойлова і Ольга Світлична, а також юні науковці Навчально-виховного комбінату загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня (м. Добропілля Донецької області) Єлизавета Мурзенко й Тетяна Височан під керівництвом учителя хімії Олени Молодняк.
На секційних засіданнях з результатами наукової творчості виступили студенти другого і третього курсів спеціальності «Харчові технології» Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Слухачам представили наукові проекти та бізнес-ідеї, що перемогли на Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2017-2018 навчального року.
Усі учасники активно дискутували про актуальні питання харчової індустрії та готельно-ресторанного сервісу. Частина дискусій велась англійською мовою, що свідчить про високий рівень знань, технічної обізнаності та наукової діяльності наших студентів, які працюють у наукових гуртках кафедри харчових технологій.
Оргкомітет конференції очолював проректор з наукової роботи ДНУ, д-р. хім. наук, професор Сергій Оковитий. Заступником голови була завідувач кафедри харчових технологій, канд. техн. наук, доцент Тетяна Колісниченко. За організацію заходу відповідала заступник декана з наукової роботи хімічного факультету, канд. техн. наук, доцент кафедри харчових технологій Наталія Кондратюк.
Усі учасники конференції висловлюють подяку директору та колективу наукової бібліотеки ДНУ за гостинність, допомогу, доброзичливе ставлення і можливість провести конференцію на високому професійному рівні в комфортних умовах, підкріплених духом науки та інновацій, що охоплюють серця науковців нашої Альма-матер у будь-якому віці.
Наталія Кондратюк, канд. техн. наук, доцент, заступник декана з наукової роботи хімічного факультету
Факультети
- Української й іноземної філології та мистецтвознавства
- Cуспільних наук і міжнародних відносин
- Історичний
- Психології та спеціальної освіти
- Прикладної математики та інформаційних технологій
- Економіки
- Систем і засобів масової комунікації
- Юридичний
- Фізики, електроніки та комп'ютерних систем
- Фізико-технічний
- Механіко-математичний
- Хімічний
- Біолого-екологічний
- Медичних технологій діагностики та реабілітації
Коледжі
- Машинобудівний фаховий коледж
- Фаховий коледж ракетно-космічного машинобудування
- Жовтоводський промисловий фаховий коледж
- Фаховий коледж економіки та бізнесу