Версія для друку

ДНУ – учасник проєкту #яМаріупольЖиття

Згідно з попереднім узгодженням з Міністерством освіти і науки України за програмою #яМаріупольЖиття буде реконструйовано 7 університетських гуртожитків за кошти держави Франція із подальшим поселенням туди внутрішньо переміщених осіб-мешканців Маріуполя. Зокрема, на реалізацію другого етапу цього проєкту – створення соціального тимчасового житла для маріупольців у Дніпрі – Уряд Франції виділяє понад 7 мільйонів євро.

Сьогодні в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася нарада з директорами коледжів, співробітники яких були переміщені з міста Сєвєродонецька та мешкають в гуртожитку № 4. До наради під головуванням ректора ДНУ Сергія Оковитого доєднався перший заступник міського голови Сєвєродонецька Олег Кузьмінов, керівник Дніпровського офісу Міжнародної організації з міграції при ООН Юрій Руденко, проректор ДНУ з адміністративно-господарської роботи Максим Тороп, проректор ДНУ з правових питань та розвитку Герман Петер, директор студентського містечка ДНУ Павло Статкевич.

Сергій Іванович поінформував присутніх про зустріч із Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном, міським головою міста Маріуполь Вадимом Бойченком, першими заступниками голів обласних військових адміністрацій Дніпропетровської та Донецької областей:

- Під час зустрічі були підписані меморандуми про співпрацю з питань повної реконструкції кількох гуртожитків за проєктом #яМаріупольЖиття за кошти держави Франція із подальшим поселенням туди внутрішньо переміщених осіб-мешканців Маріуполя.

Процедура переселення мешканців гуртожитку № 4 розпочнеться тільки після того, як буде підписано тристоронній договір між Фондом державного майна України, нашим університетом як балансоутримувачем гуртожитку №4 та мерією міста Маріуполь. Зараз ми із відповідними службами ДНУ та представниками МОМ підготуємо кімнати в гуртожитку№ 5 , які можна запропонувати для переселення. Зауважу, що вільних місць у кілька разів більше, ніж мешканців гуртожитку № 4. Там дійсно є вибір: можна обрати поверх та конкретну кімнату для проживання відповідно до потреб і вподобань. Силами нашого університету та мерії Сєвєродонецька ми обов’язково допоможемо мешканцям перевезти усі особисті речі, меблі та побутову техніку, яку надавали Міжнародна Організація Міграції та Червоний Хрест.

Таку ж допомогу ми надамо і студентам ДНУ, які мешкають у цьому гуртожитку, та іншим мешканцям Сєвєродонецька, які не працюють у переміщених ЗВО, але були гостинно прийняті нашим університетом із березня 2022 року, – пояснив Сергій Іванович.

Керівник Дніпровського офісу Міжнародної організації з міграції при ООН Юрій Руденко також запевнив представників педагогічних колективів, що вони докладуть максимум зусиль, аби мешканці Сєвєродонецька комфортно почувалися в сусідньому гуртожитку.

До конструктивного діалогу долучилися:

- начальник господарського відділу СНУ ім. В. Даля Олександр Гуртяк;

- в.о. директора ВСП «Донбаський аграрний фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Олена Воронцова;

- в.о. директора ВСП «Донецький фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Олена Внукова;

- в.о. директора ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Надія Жмуренко;

- в.о. директора ВСП «Сєвєродонецький фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» Євгеній Жученко.

Разом із проректором з АГР Максимом Торопом представники переміщених закладів освіти обговорили технічні особливості: заміну електромереж, переміщення та встановлення побутової техніки, компактне розселення сусідів, які вже півтора роки мешкають поруч у гуртожитку, та інші питання, які хвилюють співробітників СНУ ім. В. Даля й університетських коледжів.

- Колеги, я закликаю вас і надалі спільно тримати наш освітянський фронт із тим, щоби ми мали стабільну освітню, соціальну та економічну ситуацію в регіоні, – звернувся до освітян Сергій Оковитий.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram