Версія для друку

День факультету суспільних наук і міжнародних відносин

Факультет суспільних наук і міжнародних відносин Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, попри свою молодість, вже має тривалу історію успіху та здобутків. Заснований у 2005 році, сьогодні – це потужний підрозділ університету, який поєднує державознавчі, суспільствознавчі й гуманітарні наукові школи.

Науково-педагогічний колектив факультету складається з 10 докторів наук, професорів та 25 кандидатів наук і докторів філософії, доцентів. Учені щороку видають понад 100 найменувань наукової та науково-методичної публікаційної продукції. У 2023 році професорка Юлія Бродецька отримала відзнаку ректора ДНУ як одна з найуспішніших вчених університету.

На факультеті працюють три потужні редколегії наукових фахових видань із філософії, політології, міжнародних відносин. Підготовка вищих кадрів вищої кваліфікації здійснюється на трьох кафедрах.

Засновник факультету, професор Олександр Токовенко, заклав потужні основи для освітньої синергії, міждисциплінарного наукового пошуку та подальшого розвитку досліджень сучасного українського суспільства і його політичної сфери. Продовжувач його справи, відомий український фахівець-політолог та соціолог професор Віталій Кривошеїн, активно реалізує інновації в освіті та науковій діяльності.

Понад 400 студентів із семи спеціальностей та трьох галузей знань опановують фахові знання на семи освітніх програмах бакалавра, чотирьох програмах магістра та трьох програмах доктора філософії. На факультеті плідно функціонують дві спеціалізовані вчені ради із захисту дисертацій докторів наук. Фахівці факультету активно працюють над міжнародними проєктами.

На Дні факультету, який із 2006 року проводиться у першій декаді грудня, студенти-політологи, міжнародники, філософи й здобувачі освіти за фахом публічного врядування, створили унікальну атмосферу родинного єднання. В рамках захоплюючого інтелектуального квізу зі знань міжнародної політики та глобального розвитку (використовуючи мультимедійне обладнання предметної аудиторії кафедри міжнародних відносин) студенти змагалися у навичках та вмінні нестандартного мислення – за що отримали відзнаки в.о. декана професора Віталія Кривошеїна.

Спілкування під час Дня факультету сприяє згуртованості спільноти студентів та викладачів навіть попри те, що частина студентів здобуває освіту дистанційно.

– Спільна та плідна робота викладачів і студентів є дуже актуальною та результативною в сучасний період боротьби України з російською агресією. Подібні зустрічі в неформальному середовищі однодумців сприяють обміну думками щодо подальшого розвитку рідного факультету, обговоренню можливостей удосконалення освітніх програм, пошуку професійної реалізації наших здобувачів освіти, – наголосив на святі лідер факультету Віталій Кривошеїн.

Бадьорий настрій та атмосферу залучення до спільної факультетської мережі доповнила поява відомого марвелівського героя – Людини-Павука. Він сформував символічне павутиння дружби, взаємоповаги, розуміння та креативності навколо факультетської фотозони.

Це надихає наш факультет суспільних наук і міжнародних відносин на подальші звершення й здобутки!

Завідувач кафедри політології
Олексій Третяк


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram