Версія для друку

Виставка творчих студентських робіт «Український вимір»

8 грудня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відкрилася виставка творчих робіт студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства.

До 105-річчя Alma mater свої кваліфікаційні випускні роботи представили бакалаври спеціальностей 022 Дизайн (022.01 Графічний дизайн) і 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація.

Усього на одній локації – у холі головного корпусу ДНУ – були зібрані більше 20 художніх робіт університетських митців. Глядачі експозиції протягом кількох тижнів зможуть побачити твори станкового живопису, комп’ютерної графіки, плакати, проєктні зразки дизайну пакування, комплексні дизайн-коди, охоплені єдиною ідеєю – любов’ю до Батьківщини.

Із офіційним відкриттям яскравої мистецької виставки наших талановитих вихованців, їхніх творчих керівників та всіх присутніх привітав ректор університету Сергій Оковитий.

 

Сьогодні ми зібралися на цікавій творчій події – виставці художніх та дизайнерських робіт «Український вимір», що присвячується 105-й річниці від дня заснування рідного ДНУ. Нас зігріває тепла думка, що виставка натхненна Душею нашої рідної країни і нашого народу. Тематика України зараз надактуальна. У часи, коли згуртовується вся нація, а українські мужні воїни хоробро боронять кордони держави, ми всі також залишаємося на своїх робочих місцях: за студентською партою, з олівцем чи віртуальним з пензликом в руках творча молодь ДНУ так само підтримує український народ у цій боротьбі. Тому що культура і мистецтво є невід'ємною частиною не тільки загального самовизначення нації, а й виховання та подальшого розвитку кожного громадянина. Тож творчість на національну тематику близька нам усім, – підкреслив Сергій Іванович.

 

Чудово, що сьогодні нашу спільноту об’єднала ще одна тепла атмосферна зустріч. Дуже добре, що ці прекрасні роботи, створені випускниками ДНУ, не залишаються десь у запасниках, в творчих лабораторіях кафедри, а щорічно експонуються. Безперечно, всі ці мистецькі творіння – це, передусім, великий талант випускників ДНУ, які нині працюють по всій Україні та за кордоном, а ще вкладена частинка душі їхніх викладачів, – відзначила на презентації деканеса факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства професорка Ірина Попова.

Про те, що означає ця виставка для наставників юних університетських митців, з присутніми говорив завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну доцент Віктор Корсунський.

 

По-перше, це повага до ювілею Alma mater. Крім того, ми, дійсно, прагнули зробити акцент на національних культурних традиціях. Усьому тому, що нині є філософією нашого життя. Здається, у всіх студентських роботах – живописних, графічних, дизайн-проєктах – нам вдалося сповна відобразити українську ментальність і символи. Там художньо втілені й історичні події, й українське дерево життя, і рідні краєвиди. Мистецьки представлений навіть наш космічний Дніпро, – зауважив Віктор Олексійович, творчий керівник виставки «Український вимір».

За словами очільника творчої кафедри, подібні виставки у нашому університеті планують проводити регулярно й на різну тематику:

Важливо, аби першокурсники із самого початку навчання бачили, чого можна досягти в професійному плані, і мали добрі сподівання на власне творче майбутнє.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram