Версія для друку

Вітаємо переможців турніру з настільного тенісу!

11 грудня в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара урочисто нагородили студентів-переможців загальноуніверситетського турніру з настільного тенісу. Заслужені кубки, дипломи та цінні призи отримали чотири кращих тенісиста ДНУ.

Турнір з настільного тенісу серед здобувачів вищої освіти проходив 6 грудня у Палаці спорту ДНУ. У спортивному турнірі, ініційованому Об’єднаною профспілковою організацією працівників освіти і науки ДНУ, виявили бажання позмагатися 35 студентів з 12 факультетів.

Варто зазначити, що настільний теніс – одна з найдоступніших ігор в системі студентської освіти з дисципліни «Фізична культура». Адже процес гри відрізняється високою руховою активністю, що забезпечує достатнє фізичне навантаження та емоційну розрядку гравців. При цьому у спортсменів формуються такі важливі фізичні здібності, як швидкість, спритність, координація, увага, реакція, окомір та інші.

Саме тому цей вид спорту однаково популярний як серед студентів, так і викладачів нашого університету. Так, нещодавно ДНУ проводився подібний турнір для співробітників-членів Об’єднаної профспілкової організації працівників освіти і науки ДНУ. Зокрема, у ньому взяли участь викладачі ДНУ та Фахового коледжу ракетно-космічного машинобудування ДНУ – аматори і майстри спорту з настільного тенісу.

Цього разу випробувати власні сили вирішили наші студенти. Вони змагалися за олімпійською системою, що застосовується для швидкого виявлення переможців змагань: вибування з турніру після першого ж програшу. Усі розіграші партій професійно оцінювала головна суддя – Тетяна Глоба – тренерка збірної команди ДНУ з настільного тенісу, доцентка кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ, майстриня спорту України з тенісу.

Загалом, спортсмени-початківці з різних факультетів ДНУ продемонстрували у залі захоплюючу гру зі стрімкими атаками та несподіваними технічними комбінаціями. Однак за результатами усіх ігрових партій найкращими тенісистами стали: I місце – Данило Ус (група ПТ-23, факультет прикладної математики); II місце – Олексій Куліков (група КС-22-2, факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем); IIІ місце – Ярослав Романюк (група ДП-22-3, факультет психології та спеціальної освіти). Окремо за виявлену фаховість та майстерність гри в настільний теніс організатори вирішили відзначити Олександру Кучугурну – студентку групи ПЗ-22-3 факультету прикладної математики.

Усі четверо призери університетського турніру отримали із рук ректора Сергія Оковитого та голови профкому Євгенія Сніди чесно виборені нагороди. Це заохочувальні до нових перемог диплом та особливий кубок, а також багатофункціональні повербанки.

- Чудово, що ви попри все продовжуєте займатися спортом та долучаєтеся до загальноуніверситетських турнірів, – звернувся до переможців Сергій Іванович. – Я бажаю вам нових перемог і здобутків, оскільки спорт, у цілому, дуже добре організовує ритм і стимулює якість життя. Ми проводимо турніри з різних видів спорту, тож організовуйте факультетські команди і долучайтеся до інших змагань. Подальших успіхів вам у спорті та навчанні!

Наступні загальноуніверситетські змагання ДНУ з настільного тенісу планують провести у квітні-травні 2024 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram