Версія для друку

Вчимося захищати права результатів наукової діяльності

Хто думає про науку, той любить її,

а хто її любить, той ніколи не перестає вчитися,

хоча б зовні він і здавався бездіяльним.

Г. Сковорода

Нещодавно в рамках проведення Тижня доброчесності на юридичному факультеті ДНУ відбувся вебінар для аспірантів та їхніх наукових керівників «Правові засади охорони та захисту результатів наукової діяльності».

Модератором освітнього заходу стала докторка юридичних наук, професорка кафедри цивільного, трудового та господарського права юридичного факультету ДНУ, старша наукова співробітниця Придніпровського наукового центру НАН України і МОН України Євгенія Булат.

Під час вебінару розглядалися питання охорони та захисту результатів наукової діяльності, процедури подання заявки на реєстрацію авторського права на твір, особистих немайнових та майнових прав на результати інтелектуальної діяльності науковців. Окрему увагу лекторка приділила проблемним питанням прав цитування перекладів, академічної доброчесності, плагіату та самоплагіату. Дискутуючи, аспіранти висловили побажання запровадити в освітній компоненті підготовки здобувачів вищої освіти за третім (освітньо-науковим) рівнем освіти окремий курс із питань охорони та захисту авторських прав результатів інтелектуальної діяльності науковців.

Голова бюро доброчесності юридичного факультету
доцент кафедри цивільного, трудового та господарського права
Олена Грабильнікова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram