Версія для друку

Вибірковість у дії: професіонали-практики з ІТ-бізнесу прочитали лекції для студентів ДНУ

У рамках реалізації політики формування індивідуальної освітньої траєкторії студентами ДНУ на механіко-математичному факультеті для університетського каталогу вибіркових дисциплін запропонована дисципліна «Організація і керування ІТ-проєктами».

Дисципліна викликала неабиякий інтерес з боку здобувачів. Більш ніж 50 слухачів з механіко-математичного, факультету прикладної математики, факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, факультету економіки, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства записалися на дисципліну в осінньому семестрі. Дисципліна здебільшого орієнтована на розвиток soft skills, а саме: вміння працювати в команді, керувати часом, визначити пріоритети і використовувати SMART-підхід при формуванні цілей та завдань. Прикметною рисою викладання дисципліни стало запрошення спікерів-професіоналів з IT-галузі України, які поділилися зі студентами власним досвідом роботи, висвітлили особливі моменти в роботі проєктного менеджера, закцентували увагу на важливих для побудови кар’єри здібностях.

Зокрема, серед запрошених представників IT-компаній були: менеджер з якості компанії Luxsoft, директор із технології компанії Valtech, фронтон-розробник і коуч компанії Trinetix, фахівець із роботи з персоналом компанії Anadea. Як показав зворотний зв'язок, такий формат є надзвичайно корисним та цікавим для здобувачів освіти. Разом із тим, студентські команди в межах цього курсу розробили та презентували експертам власні проєкти, які за ідеєю та реалізацією можуть стати цілком конкурентоспроможними.

Перший успішний досвід створює підґрунтя для подальшого розвитку дисципліни «Організація і керування ІТ-проєктами». Отже, запрошуємо всіх бажаючих доєднатися до наших груп й отримати яскравий досвід командної співпраці, послухати бізнесових експертів.

Шифр дисципліни у каталозі 1у-11-087, приєднуйтеся!

Завідувач кафедри аерогідромеханіки
та енергомасопереносу
Андрій Дреус


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram