Версія для друку

Студенти біофаку ДНУ отримали стипендії DAAD

45 студентів біолого-екологічного факультету ДНУ протягом 2023 року прослухали міжнародні онлайн-курси за фінансової підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Майже половина слухачів за активність та успішність у навчанні отримала стипендію розміром від 200 до 600 євро в залежності від кількості кредитів.

У рамках проєкту команда викладачів з України та Німеччини запропонувала студентам біологічних спеціальностей безкоштовно прослухати 8 онлайн-курсів: «Біоінформатика», «Молекулярна та клітинна нейрофізіологія», «Життєвий цикл дослідницького проєкту», «Мікроскопія та інструментальні методи в біології», «Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук», «Математична статистика для біологів» та інтегровані курси «Науки про життя» і «Мікроби, віруси та інфекції».

Проєкт підтримки українських студентів-біологів під час війни розроблений за ініціативи директорки Інституту фізіології Тюбінгенського університету (Німеччина), професорки Ольги Гаращук у співпраці з її колегами з Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника. Завідувачка кафедри біохімії та фізіології ДНУ Галина Ушакова разом із колегами кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету підготувала та викладала курс із біохімії.

Головною метою курсів було покращення освіти студентів тих університетів, що постраждали через війну, а саме надати їм такі можливості: прослухати курси, які вони не змогли відвідати в своєму університеті через перебої в навчанні; прослухати спецкурси, які не викладають в їхньому університеті; поспілкуватися з викладачами й студентами інших українських вишів. За фінансової підтримки DAAD вдалося залучити професіоналів-біологів з провідних університетів Європи та реалізувати як міжнародну, так і внутрішню академічну мобільність, що високо оцінена студентами нашого університету. Приємно відзначити відкритість у спілкуванні викладачів курсів та студентів з різних ЗВО України та цінний обмін практичними навичками з актуальних питань сучасної біології, – зазначила Галина Ушакова.

Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram