Версія для друку

Про навчання майбутніх спеціалістів соціальної сфери

Володіння методиками і технологіями в соціальній роботи та використання їх на практиці завжди було актуальним та важливим питанням.

Минулий 2023 рік у Міністерстві соціальної політики України був названий Роком соціальних послуг.

Протягом року практична підготовка соціальних працівників у ДНУ в умовах повномасштабного вторгнення проводилася за допомогою таких методів: тренінги, симуляційні ігри, соціально-орієнтовані літературні лекторії.

Наприклад, під час онлайн-занять для студентів першого курсу проводилася Лабораторія Форум-театру, де першокурсники дізналися про можливості та правила цього методу у відстоюванні прав вразливих категорій населення.

Також майбутні соціальні працівники ознайомилися з методикою «Жива бібліотека» як методом привернення уваги до соціально-значущих явищ та мотивації через знайомство з соціально відповідальними людьми.

Тренінг із медіаграмотності та інтерактивне заняття щодо співпраці соціальних працівників у галузі зв'язків із громадськістю були так само корисні для розвитку професійних компетенцій майбутніх спеціалістів соціальної сфери.

Проводилися й заняття з розвитку компетенцій у профілактичній роботі із родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Технології профілактики негативних явищ та девіантної поведінки наші студенти-майбутні соціальні працівники опановують із задоволенням.

Доцентка кафедри соціології, соціальної роботи,
публічного управління та адміністрування
Аліна Солнишкіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram