Версія для друку

Мистецтво з Португалії на підтримку України

Студенти португальської Школи комунікацій, мистецтв і креативних індустрій Вищого інституту освіти та науки (Instituto Superior de Educação e Ciências, ISEC Lisboa) на знак підтримки України у межах власної дизайнерської ініціативи Stamped Elegance розробили спеціальний креативний проєкт Modern Fashion with a Message of Hope.

Керівниця студентського проєкту – ад’юнкт-професорка Марія Зульміра Бесса Аморім Насіменто Кунья. Спілкуючись з українськими науковцями, пані Марія особливо перейнялася жахливими подіями в нашій країні, тож разом зі своїми студентами вирішила створити власний проєкт на підтримку всіх українців. Так, у рамках навчального курсу «Маркетинг 3.0» студенти-третьокурсники, що здобувають ступінь із графічного дизайну та виробництва, запропонували окремий проєкт Stamped Elegance – Modern Fashion with a Message of Hope. Співчуваючи громадянам України, які наразі переживають неабиякий стрес, студенти Леандро Рейс, Марта Куарежма та Маріана Нето розробили оригінальну лінійку принтованих товарів, присвячених темі війни.

Наш проєкт Stamped Elegance, загалом, виходить за межі традиційної моди. Його візуальна ідентичність відзначається сучасною елегантністю, підкреслюючи простоту та глибину своїх повідомлень. Адже, створюючи принти для футболок, плакатів, сумок і пеналів, ми зосереджуємося на різних актуальних проблемах, таких як війна в Україні. Відтак, у всіх виробах проєкту Stamped Elegance – Modern Fashion with a Message of Hope кожен принт містить послання надії, наголошуючи на необхідності миру. І зараз ми вирішили презентувати цей проєкт Вам, аби висловити нашу повагу та любов до України, – пояснює Марія Кунья.

Із колегами з Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара португальську вчену пов’язує успішний досвід наукової співпраці. Зокрема, разом із кандидатом психологічних наук доцентом кафедри маркетингу та міжнародного менеджменту факультету економіки ДНУ Олександром Крупським пані Марія має спільну публікацію в науковому журналі «Економіка: реалії часу» (№6, (70), 2023) Національного університету «Одеська політехніка» та спільний виступ на конференції VIII ENCONTRO EM PSICOLOGIA POSITIVA «Forças de Carácter e Virtudes Humanas?» (Університет Фернандо Пессао, 2024). Крім того, роботи професорки Марії Куньї раніше публікувалися у науковому виданні факультету економіки ДНУ European Journal of Management Issues, членом редколегії якого вона стала на початку нового 2024 року.

Марія Кунья – ад’юнкт-професорка Школи комунікацій, мистецтв і креативних індустрій Вищого інституту освіти та науки (м. Лісабон). Має ступені доктора наук із поведінки споживачів в Інтернеті, доктора філософії з бізнес-наук (спеціальність «Маркетинг»), а також магістерські ступені з комунікаційних наук (спеціальність «Маркетинг & Реклама») та інженерії реклами в Університеті Фернандо Пессоа (м. Порто). Є членом наукової ради Центру досліджень мистецтва та комунікації (CIAC, м. Фару).

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram