Версія для друку

Опитування Work.ua «За межами диплома: чи надає вища освіта перевагу на ринку праці»

Масштабні реформи галузі вищої освіти, які впроваджує Міністерство освіти і науки України, спричинили багато дискусій в суспільстві. Оптимізація мережі ЗВО, зміна бюджетного фінансування вищої освіти, зокрема, грантова система оплати навчання, масштабні трансформації вітчизняного ринку праці, виклики, спричинені війною, – усе це спонукає до переосмислення ставлення до формальної вищої освіти та університетського диплома.

Популярний онлайн-портал з пошуку роботи та надання вакансій Work.ua представив власне дослідження сучасних тенденцій на ринку праці України. А саме: наскільки важлива вища освіта для подальшого працевлаштування? Які унікальні знання та досвід вона надає та чому роботодавцям так важко знайти кандидатів, що мають необхідні знання, навіть після закінчення університету?

В опитуванні, проведеному фахівцями порталу, взяли участь роботодавці, що працюють на ринку. У представників різних компаній безпосередньо поцікавилися, як вони ставляться до вищої освіти у потенційних кандидатів та яких саме знань і навичок роботодавці вимагають від кандидатів на ринку праці.

До суспільної дискусії «За межами диплома: чи надає вища освіта перевагу на ринку праці», ініційованої інтернет-порталом Work.ua, долучився і Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Розповідає ректор ДНУ професор Сергій Оковитий:

Опитування роботодавців демонструє, що роботодавці не применшують значення вищої освіти, погоджуючись, що випускник здобуває не тільки фахові знання, а й розвиває soft skills.

Вручаючи Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відзнаку Educational Gold Partner 2023, очільники регіональних ДевЦентрів Дніпра й Одеси компанії SoftServe Ukraine наголошували на виключній важливості базових фундаментальних знань, особливо для кар’єрного росту. «Не вірте тим, хто говорить, що повністю «перенавчає» випускників, бо навчати довелось би чотири роки», – такий висновок одного з лідерів ІТ-бізнесу в Україні.

Від себе додам: необхідність вищої освіти, зокрема й класичної, визначається тією метою, яку ставить перед собою молода людина на старті карʼєри.

Більше про значущість вищої освіти – її переваги та сучасні виклики – читайте у матеріалі Work.ua за посиланням: https://www.work.ua/articles/reading-with-work-ua/3229/

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram