Версія для друку

Про стажування в Італії для студентів факультету економіки ДНУ

16 лютого на факультеті економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася зустріч студентів із представником Асоціації U.C.M. – Italy щодо можливостей проходження навчальної практики в Італії.

На факультеті економіки ДНУ освітні програми спрямовуються на підготовку фахівців, які володіють практичними компетентностями, набуваючи їх під час професійно спрямованих практик та стажувань. Тому між Дніпровським національним університетом імені Олеся Гончара та Асоціацією U.C.M. – Italy була підписана угоду щодо проходження стажування студентами в Італії протягом чотирьох місяців. Метою програми є практична підготовка фахівців для туристичної галузі України. Відповідно до угоди, італійська сторона бере на себе витрати на проїзд, проживання та триразове харчування студентів-практикантів в Італії.

Детально про особливості проєкту EuroEst студентам-економістам розповів Анатолій Полосін. Зокрема, спікер зазначив, що в рамках програми стажування студенти ДНУ мають можливість відвідати майстеркласи з вивчення основ традиційної італійської кухні, пройти стажування протягом літніх канікул у сфері ресторанно-готельного бізнесу в італійських закладах, а також курси з італійської мови.

Анатолій Полосін наголосив, що цей проєкт покликаний допомогти всім, хто бажає зробити перші кроки в готельно-ресторанному бізнесі й отримати чудову базу для подальшого розвитку разом із відкриттям краси та смаку Південної Італії. Участь – безкоштовна. Період практики складає 90 днів, під час яких наші студенти мають змогу отримувати стипендію мінімум 450 євро.

Після закінчення стажування українські студенти отримують сертифікат міжнародного зразку італійської школи кулінарії U.C.M. – Italy (м. Фоджа), що в майбутньому може допомогти стати професійним кухарем.

Нагадаємо, що вже два роки поспіль студенти факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара успішно проходять подібне стажування. Усі вони отримують сертифікати за трьома рівнями успішності про проходження навчальної практики у закладах Асоціації U.C.M. – Italy – підприємствах рекреаційної індустрії Італії.

Участь студентів факультету економіки ДНУ у міжнародних стажуваннях – один із важливих інструментів формування професійних компетентностей для майбутньої роботи. Це можливості для молодих фахівців здобути сучасні практичні знання та навички, а також незабутні враження від подорожей.

Заступниця декана факультету економіки
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram