Версія для друку

Спортсмен ДНУ – бронзовий призер чемпіонату із загальнофізичної підготовки

Другокурсник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Дмитро Смірнов-Веніславський став бронзовим призером Відкритого чемпіонату Полтавської області ФСТ «Спартак» із загальнофізичної підготовки серед спортсменів-веслярів на човнах «Дракон», що проводився 26-28 січня у Полтаві.

Дмитро, студент групи КС 22-1, є членом веслувального клубу Long Sprint Dnipro та збірної команди Дніпропетровської області. У 2024 році за підсумками змагань за минулий рік його вкотре зараховано до національної збірної України, яка повинна здобути ліцензію на участь у Всесвітніх спортивних іграх у Китаї в 2025 році (аналог Олімпіади з неолімпійських видів спорту).

У змаганнях в Полтаві взяли участь близько 150 спортсменів різних вікових категорій – представники збірних команд Києва, Горішніх Плавнів, Кременчука і Черкас.

Спортсмени виконували специфічні «веслярні» справи з підтягування, підйому тулуба в положенні сидячи, тяги штанги (20 кг) до підборіддя, скручування з м’ячем у положенні сидячи (10 кг), біг на 800 метрів та веслування на академічному концепті.

За підсумками змагань наш атлет посів ІІІ місце у найбільш «важкій» віковій категорії – 19-39 років. Дмитро зробив свій вагомий внесок в скарбничку збірної області, яка посіла І загальнокомандне місце та привезла у Дніпро 15 нагород.

Вітаємо!

Голова Дніпропетровської обласної федерації
з веслування на човнах «Дракон»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram