Версія для друку

Високі відзнаки за наукові здобутки

7 березня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара урочисто відзначили сімох науково-педагогічних працівниць університету.

На знак вшанування особистих заслуг науковиці ДНУ були нагороджені найвищою відзнакою Alma mater – почесними медалями «За вірну службу ДНУ». Офіційне визнання – на виконання рішення вченої ради (протоколи №5 від 25.01.2024 р. та №7 від 22.02.2024 р.) закріплене відповідними наказами ректора Сергія Оковитого №64к від 02.02.2024 р. та №111к від 23.02.2024 р.

Зокрема, у 2024 році пам’ятних заохочувальних відзнак були удостоєні:

Олена Гурко – завідувачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства;

Наталя Дьячок – завідувачка кафедри загального мовознавства та слов’янознавства факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства;

Олеся Марченко – професорка кафедри цивільного, трудового та господарського права юридичного факультету;

Наталія Парфінович – завідувачка кафедри математичного аналізу та оптимізації механіко-математичного факультету.

Дорогі колежанки! Щиро дякую вам за стійкість, професіоналізм та відданість Alma mater! Міжнародний день боротьби за права жінок протягом усього існування був днем зламу стереотипів та упереджень. І сьогодні Україна й українські жінки ламають безліч стереотипів, які вкоренилися у нашому суспільстві.

Уже втретє ми зустрічаємо весну в умовах повномасштабної війни, яка демонструє, що в Україні немає «слабкої статі», а мужність, витримка і героїзм притаманні жінкам такою ж мірою, як і чоловікам.

Так, секрет стійкості освітянського фронту Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – в тому, що у нашому колективі жінок вдвічі більше, ніж чоловіків, і це дає нам суперсилу! – відзначив ректор.

Також у цей день почесними грамотами про обрання членами Національного комітету України з теоретичної і прикладної механіки Національної академії наук України були відзначені ще три науковиці ДНУ:

Наталія Гук – в.о. проректора з науково-педагогічної роботи ДНУ, професорка кафедри комп'ютерних технологій факультету прикладної математики;

Алла Шевельова – професорка кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики факультету прикладної математики;

Етері Гарт – професорка кафедри теоретичної та комп’ютерної механіки механіко-математичного факультету.

Вітаємо наших колежанок із високим визнанням!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram