Версія для друку

Спортсмен ДНУ – переможець чемпіонату із загальнофізичної підготовки

Другокурсник факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Дмитро Смірнов-Веніславський посів І місце з бігу та ІV місце за підсумками всіх видів змагань на Чемпіонаті України із загальнофізичної підготовки серед спортсменів-веслярів на човнах «Дракон».

Чемпіонат під егідою Федерації України проводився 16 березня у м. Бровари (Київська область). Участь у змаганнях взяли 325 спортсменів різних вікових категорій із 10 областей України.

Дмитро, студент групи КС 22-1, є членом веслувального клубу Long Sprint Dnipro та збірної команди Дніпропетровської області.

Спортсмени виконували специфічні «веслярні» вправи з підтягування, підйому тулуба в положенні сидячи, тяги штанги (20 кг) до підборіддя, скручування з м’ячем у положенні сидячи (16 кг), бігу на 800 метрів та веслування на академічному концепті.

Наш атлет – із кращим результатом у 02’48’’20 – посів І місце у бігу на 800 м серед усіх вікових категорій.

Також за підсумками всіх видів змагань Дмитро посів ІV місце у найбільш «важкій» віковій категорії 19-39 років, зупинившись за крок від п’єдесталу.

У результаті турніру Дмитро Смірнов-Веніславський був відібраний до збірної команди України (категорія U 24), яка у жовтні 2024 року поїде на чемпіонат світу на Філіппіни. Там національна збірна боротиметься за ліцензію на виступ на Всесвітніх іграх (аналог Олімпійських ігор для неолімпійських видів спорту), які відбудуться у 2025 році на батьківщині веслування на човнах «Дракон» у Китаї.

Вітаємо нашого студента із вдалим виступом! Зичимо подальших перемог!


Голова Дніпропетровської обласної федерації
з веслування на човнах «Дракон»
Олександр Смірнов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram