Версія для друку

Erasmus+ у Греції

Доцентка кафедри загальної та соціальної психології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Вікторія Кутєпова-Бредун протягом тижня викладала у грецькому Університеті Аристотеля в Салоніках. Такі можливості нашим викладачам надає програма академічної мобільності Erasmus+.

Зазначимо, що лише двох викладачів з-поміж інших номінантів з України обрав Університет Аристотеля для реалізації мобільності у весняному семестрі 2023-2024 навчального року. За умовами програми, усі витрати – трансфер, проживання та харчування – покриває сторона, що приймає.

Для студентів бакалаврату факультету психології Університету Аристотеля Вікторія Кутєпова-Бредун провела заняття на тему «Стан потоку у творчих видах діяльності», а для магістрів та аспірантів прочитала лекцію «Особливості ментального здоров’я українців під час воєнного стану».

Студенти активно долучалися до обговорення, ставили багато цікавих запитань. Вони дуже схожі на наших студентів – запитують, чи будуть ці теми в контрольних тестах, чи треба писати конспект, а також дуже відкриті та зацікавлені у навчанні, – розповіла Вікторія Юріївна. – Я відчувала неймовірну підтримку як від викладачів, так і від студентів грецького університету.

Наша психологиня в рамках програми мобільності поспілкувалася з фахівцями кафедри психології Університету Аристотеля, які розповіли про особливості навчання та викладання в їхньому університеті. А також відвідала лабораторію прикладної психології, де студенти-психологи проходять практику і отримують досвід роботи практичного психолога (близько 15 днів практики – для студентів-бакалаврів, 1 рік практичної роботи – для студентів-магістрів). В університеті навчаються як студенти із Греції, так і багато студентів за програмою Erasmus+. Дисципліни викладають переважно грецькою, але також деякі – й англійською мовою.

Салоніки – неймовірне місто, де поруч із сучасними будівлями можна побачити залишки давньогрецької архітектури. Тут величезна кількість соборів, храмів, музеїв, історичних пам’яток, які знаходяться майже у кожному куточку міста. Багато історичних об’єктів Салонік внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО, – ділиться враженнями від поїздки Вікторія Кутєпова-Бредун. – Відчути атмосферу місця зародження наукової думки, отримати враження від спілкування з професіоналами та студентами інших країн, побачити красу та доторкнутися до історії іншої країни – це можливості, які надає участь у програмі академічної мобільності.

Реалізацією програми Erasmus+ в ДНУ опікується відділ міжнародних зв’язків та академічних обмінів. Якщо Ви хочете стати учасником обмінів, слідкуйте за оголошеннями на сторінках «Програми академічної мобільності» та Facebook.

Світлана Філіп, провідний фахівець
відділу міжнародних зв’язків та академічних обмінів,
фото Вікторії Кутєпової-Бредун


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram