Версія для друку

Україна в фокусі підтримки ЄС

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся семінар від Національного Еразмус+ офісу в Україні (НЕО).

Керівниця НЕО Світлана Шитікова розповіла викладачам і науковцям ДНУ про безпрецедентні можливості для отримання грантів, які Європейська комісія сьогодні надає для українських університетів.

Загалом 39 проєктів Еразмус+ відкриті для України. Фокус ЄС – на підтримку українців, а 10 проєктів, що фінансуються Європейською Комісією, виключно для українців, – наголосила пані Світлана. – Мені б хотілося надихнути вас на перемогу в конкурсах, адже сьогодні фокус Офісу Еразмус+ на підтримку України.

Очільниця Національного Еразмус+ офісу докладно розказала про інструменти інтернаціоналізації університетів, які підтримуються програмами Еразмус+ та Жан Моне. Зокрема, говорили про можливості для розвитку персоналу, академічну мобільність, започаткування нових чи спільних нових освітніх програм, проведення спільних досліджень, публікацію наукових результатів у міжнародних виданнях, розвиток інфраструктури для впровадження інноваційних освітніх практик тощо.

До спілкування із Світланою Шитіковою були запрошені співробітники ДНУ, які вже мають досвід реалізації програм від Еразмус+ та Жан Моне або готують подання на грант.

Також обговорили чотири основні критерії, за якими оцінюється проєктна заявка:

- актуальність проєкту;

- якість побудови та впровадження проєкту;

- якість проєктної команди, очікуваний вплив, дисемінація та стійкість результатів проєкту;

- логіко-структурна матриця (цілі, завдання, інноваційність, діяльність, очікувані результати, вплив).

Особливо наголошувалося на проактивній позиції науковців, які планують створити колаборацію із закордонними науковими інститутами та бізнесом, щоб ініціювати спільну діяльність.

Світлана Шитікова відповіла на запитання колег щодо підготовки звітів, укладання кошторису, промоції проєктів та результатів їх виконання тощо.

Університет як центр досконалості і розвитку громади – саме такої мети прагнуть усі учасники цього корисного семінару.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram