Версія для друку

#DNU_City на освітньому фестивалі Дніпра

Протягом 11-12 травня у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка відбувався щорічний освітній фестиваль Dnipro Education City 2024. Очікувано потужно на загальноміському освітньому івенті був представлений і наш Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

Грандіозний івент від ЗВО Дніпра для абітурієнтів традиційно підготував департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради. На одній мальовничій локації організатори зібрали 45 закладів передвищої, вищої та професійної освіти Дніпра, серед яких були і два релоковані заклади з Маріуполя та Бердянська. Для відвідувачів фестивалю – кількох тисяч зацікавлених майбутніх вступників та їхніх батьків – кожен заклад-учасник підготував яскраві презентації освітніх можливостей.

Своїх гостей, які тільки обирають професійне майбутнє, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара зустрічав на власній локації – своєрідному #DNU_City. На двох оригінальних тематичних експозиціях представлялися всі 14 факультетів нашого класичного університету – гуманітарні та соціально-поведінкові, природничі, ІТ та інженерні. Потенційних вступників вітали викладачі, студенти та фахівці приймальної комісії ДНУ, що допомагали визначитися з майбутнім фахом. Представники університету розповіли про наш заклад і його переваги як освітнього та наукового лідеру регіону. Разом із батьками старшокласники дізнавалися про організацію освітнього процесу, пропоновані освітні програми, перспективи працевлаштування випускників, консультувалися щодо особливостей вступної компанії-2024. Під час живого спілкування школярі змогли спробувати себе в різних професіях, порівнюючи представлені спеціальності, та й, загалом, отримали комплексну інформацію про студентське і наукове життя Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Необмежені можливості для вступників ДНУ на шляху до омріяного майбутнього зі сцени також представив ректор університету член-кореспондент НАНУ Сергій Оковитий. Сергій Іванович відкрив урочисті агітаційні виступи репрезентантів усіх ЗВО. Майбутніх студентів ректор ознайомив із великим потенціалом Дніпровського національного університету для фахового та особистісного зростання. Зокрема, докладно розповів про сучасний освітньо-науковий комплекс єдиного класичного університету в дніпровському регіоні.

Ми в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара знаємо, що потрібно країні сьогодні та які фахівці будуть затребуваними через 4-5 років, і впроваджуємо нові спеціальності й освітні програми. Ми працюємо над наукоємними технологіями і розвиваємо гуманітарні галузі, щоб гармонізувати майбутнє, в якому житимуть й працюватимуть сьогоднішні вступники. Унікальний потенціал сучасної української молоді здатний змінити майбутнє України та всієї Європи. А ми можемо задати правильний вектор розвитку й дати необхідні знання та навички для подальшого особистісного зростання, – наголосив ректор.

У тому, що ДНУ динамічно розвивається і постійно оновлюється на потребу сьогодення, слухачі пересвідчилися, почувши про впровадження актуальних освітніх програм та різні можливості для саморозвитку молоді в ДНУ. Сергій Оковитий, насамперед, окреслив переваги навчання за новітніми освітніми програмами, спрямованими на зміцнення обороноздатності України та її гармонійний розвиток у повоєнний час. Також ректор детально розказав про упроваджену системну програму «Перше робоче місце», що дозволяє студентству поєднувати навчання в університеті з опануванням навичок майбутньої професії через елементи дуальної освіти в партнерських установах стейкхолдерів. А ще абітурієнти дізналися про активну діяльність ДНУ у напрямах соціального та міжнародного співробітництва, включно з наявним широким спектром програм міжнародної академічної мобільності та стипендіальної підтримки українських студентів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram