Версія для друку

Ректор ДНУ отримав диплом члена-кореспондента НАНУ

Ректору Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергію Оковитому урочисто вручили диплом члена-кореспондента Національної академії наук України по відділенню Фізики і астрономії зі спеціальності «Комп’ютерне моделювання фізичних процесів, машинне навчання».

Церемонія вручення дипломів дійсним членам (академікам) і членам-кореспондентам, обраним Загальними зборами НАН України 25 квітня 2024 року, проходила 16 травня у Києві. Відповідні дипломи та нагрудні знаки вручив Президент НАН України академік Анатолій Загородній. Анатолій Глібович підкреслив, що 2024 року в основу розподілу вакансій по відділеннях та визначення спеціальностей покладалися особливі прагнення забезпечити пріоритетний розвиток фундаментальних наук, передусім на тих напрямах, де українські вчені мають результати світового рівня.

Цьогоріч на підставі Статуту НАНУ Президія на вибори оголошувала 28 вакансій академіків і 75 вакансій членів-кореспондентів із 66 спеціальностей. Так, на 28 вакансій академіків було висунуто і зареєстровано 74 претенденти – 2,6 осіб на одне місце. На 75 вакансій членів-кореспондентів – 246 претендентів, або 3,3 особи на одне місце.

За підсумками таємного голосування на сесії 25 квітня загалом було обрано 28 академіків та 74 члени-кореспонденти НАН України.

На засіданні вченої ради ДНУ із приємною та очікуваною подією в житті колективу Alma mater Сергія Оковитого урочисто привітала голова Ради професорка, докторка філологічних наук Ірина Попова.

Учена рада доєднується до аплодисментів, які звучали у стінах поважної академічної установи нашої держави на Вашу честь. Браво, Сергію Івановичу! Наші найщиріші вітання з перемогою! Такою істотною, переконливою і красивою, з високим академічним званням – члена-кореспондента НАН України. Це вияв високої довіри поважної української академічної спільноти до Вас особисто, шановний Сергію Івановичу, Ваших оригінальних наукових пошуків, значущих досягнень у вітчизняній науці і водночас свідчення поваги до думки університетського колективу, вченої ради, яка нещодавно підтримала Вашу кандидатуру.

Як тут не згадати класичний, короткий, але дуже ємний і напрочуд доречно суголосний із сьогоднішньою подією вислів: «Наукою переможеш!», вислів, настільки актуалізований у непростих умовах сьогодення на нашому освітянському фронті.

Сергію Івановичу, зичимо Вам подальших успіхів у професійній діяльності, досягнень у Вашій улюбленій хімії і в науках, дотичних до неї. Успішності у керівництві університетським колективом ДНУ. Здоров’я, наснаги і сил, підтримки друзів і однодумців, сприятливих обставин Вам надовго, – побажала ректору Ірина Степанівна.

До відома: ректор ДНУ Сергій Іванович Оковитий – заслужений діяч науки і техніки України, голова Ради ректорів ЗВО Дніпропетровської області, доктор хімічних наук, професор. Наукові дослідження професора Оковитого повʼязані з комп’ютерним моделюванням фізичних та хімічних властивостей молекул і міжмолекулярних комплексів методами молекулярної механіки, квантової хімії і молекулярного докінгу.

Відзначимо, що цього року членом-кореспондентом Національної академії наук України став іще один очільник ЗНО Дніпровської області. По відділенню хімії НАН України обраний в.о. ректора Українського державного університету науки і технологій доктор технічних наук, професор Костянтин Сухий.

Вітаємо новообраних членів-кореспондентів Національної академії наук України!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram