Версія для друку

Єдиний державний кваліфікаційний іспит для студентів медичних спеціальностей

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара триває сесія Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів вищої освіти медичних спеціальностей.

Цьогоріч Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) здобувачі вищої освіти ДНУ складають за трьома спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я»: 223 Медсестринство, 224 Технології медичної діагностики та лікування і 227 Фізична терапія, ерготерапія. Для бакалаврів факультету медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ це перший відповідальний крок у професійну спільноту, адже іспит є обов’язковою атестаційною процедурою студентів-медиків, яка засвідчує їх кваліфікацію. Це об’єктивне зовнішнє незалежне оцінювання професійної компетентності як самих здобувачів, так і зусиль викладацького колективу кафедри загальної медицини з курсом фізичної терапії та всієї університетської науково-педагогічної спільноти, залучених до підготовки за дисциплінами, що входять у відповідні освітні програми.

Екзамен організовується Центром тестування при Міністерстві охорони здоров’я України та здійснюється у вигляді письмового тестового контролю. Цього року ЄДКІ знову проходить у складних умовах військового часу. Для створення здобувачам максимально безпечних умов складання іспиту, Дніпровський університет заздалегідь подбав про облаштування бомбосховища у відповідності до вимог, що висуваються організаторами до аудиторій для проведення іспитів. Зокрема, було забезпечено гарне освітлення, відеозапис процедури іспиту, місце, де можна залишити особисті речі, які забороняється брати із собою на час складання екзамену, достатню кількість парт, адже іспит складають 79 випускників ФМТДР ДНУ, а також здобувачі інших закладів вищої медичної освіти.

Так, наш університет відгукнувся на прохання колег із Харкова та Запоріжжя – міст-героїв, які переживають зараз дуже складні часи, і разом із дніпровськими студентами складали ЄДКІ понад 50 здобувачів Національного фармацевтичного університету та Класичного приватного університету. Також ДНУ прийняв на іспит у бомбосховищі 11 випускників Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту, надавши можливість зосередитися на завданні, а не на сигналах сирен.

Попри те, що дні іспитів були «тривожними», в аудиторії було спокійно і іспити завершилися у встановлений час. Бажаємо всім без винятку випускникам 2024 року успішного складання тепер уже вступних іспитів до магістратури!

В.о. декана факультету медичних технологій
діагностики та реабілітації
Ольга Воронкова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram