Версія для друку

Подяка учасникам Міжнародного наукового конкурсу Black Sea Science

Приємно отримувати такі листи! На адресу ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергія Оковитого надійшов лист-подяка від Лариси Іванченкової, ректорки Одеського національного технологічного університету, голови оргкомітету Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Black Sea Science.

Учасниками, призерами і переможцями конкурсу, який щорічно проводиться на базі цього одеського ЗВО під егідою Міністерства освіти і науки України, Black Sea Universities Network і ISEKI-Food Association, у 2024 році, зокрема, стали семеро студентів ДНУ.

Конкурс Black Sea Science запроваджений із метою розширення міжнародних зв’язків та залучення українських студентів до співпраці у наукових дослідженнях. У 2024 році він проводився вже увосьме. Незважаючи на назву Black Sea, географія конкурсу досить велика. Для участі в ньому, зокрема, було подано 362 студентські наукові роботи із 40 університетів таких країн, як: Оман, Литва, Сербія, Польща, Румунія, Грузія, Казахстан, Болгарія, Молдова, Узбекистан та Україна. Оцінювало студентські дослідження професійне журі – 144 спеціалістів-науковців із 23 країн світу, які рецензували роботи та обговорювали їх на онлайн-засіданнях. За кожним напрямком визначалися фіналісти, які вже на спеціальній онлайн-конференції захищали свою роботу перед журі, коментуючи презентацію та відповідаючи на запитання.

Отже, виявивши високий фаховий рівень, вільне володіння англійською мовою та вміння аргументовано представляти результати своїх досліджень, вихованці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара закономірно посіли призові місця:

І місце – студентка кафедри харчових технологій хімічного факультету Дар’я Приходько («Chlorella Vulgaris Microalgae: a progressive organic raw in the technology of multifunctional food products»; науковий керівник – професорка Людмила Пешук) – переможниця напряму «Харчова наука і технології»;

І місце – студент кафедри електронних обчислювальних машин факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Руслан Попов («Automatic solving of physics word problems»; науковий керівник – доцентка Надія Карпенко) – переможець напряму «Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка»;

ІІІ місце – студент кафедри харчових технологій хімічного факультету Ілля Колесніков («Nitrate content in water-inrated water bodies of the Nothern and Inguletsky gok»; наукові керівники – доцентка Олена Чернушенко, старша викладачка Анна Чернявська) – призер напряму «Харчова наука і технології».

Учасники, відзначені оргкомітетом конкурсу:

Анна Боєва та Ольга Спірова – студентки кафедри туристичного бізнесу та гостинності факультету економіки («Development of the film tourism industry»; науковий керівник – доцентка Вікторія Редько);

Артем Сікорський та Валерія Царенко – студенти кафедри безпеки життєдіяльності фізико-технічного факультету («Analysis of emissions of harmful substances under the condition of using traditional and alternative fuels»; науковий керівник – доцентка Олена Левицька).

Вітаємо представників Alma mater із яскравим виступом на міжнародній арені! Бажаємо творчого натхнення на нові наукові здобутки!

Від імені організаційного комітету Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Black Sea Science дозвольте висловити Вам щиру подяку за активну участь студентів і співробітників Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара в роботі конкурсу 2024 року та моральну підтримку у такий складний для нас час.

Одеський національний технологічний університет запрошує студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара до участі у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт Black Sea Science 2025.

Ми віримо у незламну волю нашого народу і зробимо все можливе задля розвитку вищої освіти і дружніх стосунків між нашими університетами, – говориться у листі одеських колег.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram