Версія для друку

Партнерська угода – нові можливості розвитку

20 червня в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара укладено договір про співробітництво з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

На офіційну церемонію підписання до нашого університету завітали начальник ГУ ПФУ в Дніпропетровській області Юрій Козак й начальниця відділу організаційно-інформаційної роботи Олена Пустова. Разом із ректором Сергієм Оковитим у стінах ДНУ партнерів зустрічали: в.о. першого проректора Валентина Сіліч-Балгабаєва, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Наталія Гук, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Віктор Гассо, проректор з наукової роботи Олег Маренков, професорка кафедри маркетингу та міжнародного менеджменту факультету економіки Ганна Нямещук, начальниця відділу кадрів Тетяна Коновал, керівниця ІАА «УНІ-прес» Алла Бахметьєва. Спільно обговорювали загальні перспективи співпраці у сфері навчальної, методичної, інформаційно-аналітичної та консультативної діяльності, віднині скріпленої офіційною партнерською угодою.

Укладений договір сприятиме освітньому та професійному розвитку здобувачів та випускників ДНУ, адже основними напрямами співробітництва визначені:

  • спільне формування програм практик та стажування;
  • спільна організація семінарів та інших заходів;
  • проведення професійно орієнтованих зустрічей студентів ДНУ з кваліфікованими фахівцями Пенсійного фонду України;
  • організація стажування та практики для студентів ДНУ;
  • сприяння працевлаштування студентів і випускників ДНУ на посади державної служби в Головному управлінні Пенсійного фонду області.
  • Соціальна відповідальність завжди була притаманна ДНУ, через це в пріоритеті університету – допомога молоді у пошуку свого професійного покликання, в тому числі й на місцях державної служби. Із цією метою за ініціативою ректора Сергія Оковитого була запроваджена програма «Перше робоче місце». Реалізуючи елементи дуальної освіти, ДНУ, зокрема, створює для студентства можливості поєднувати навчання в університеті з опануванням навичок майбутньої роботи на підприємствах-стейкходлерах.

    Тепер усе це стає відкритим і під час ознайомлювальних практик та подальших стажувань на базі Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області – наголосив очільник обласного ПФУ Юрій Козак. Прагнучи підвищувати якість надання різнопланових послуг, Пенсійний фонд області, дійсно, має великі очікування від співпраці із закладами вищої освіти:

    Кадри вирішують все… Сьогодні ми, як ніколи, потребуємо багато добре підготованих фахівців, що пов’язано з розширенням повноважень Пенсійного фонду. Наразі штат наших співробітників складає близько 2000 спеціалістів, тоді як клієнтів по області значно більше. Так як у процесі модернізації Пенсійний фонд здобув додаткове навантаження із опрацювання лікарняних, субсидій, пільг, соціальних виплат військовослужбовцям, ефективна робота ускладнюється без кадрового підсилення новими висококваліфікованими працівниками. І якщо раніше, коли ми опрацьовували тільки пенсійне законодавство, 75% нашого штату складали економісти та юристи, то нині ми готові брати на роботу й випускників інших спеціальностей. Для цього плануємо формувати для себе майбутніх співробітників, починаючи вже з І курсу. Із перших ознайомлювальних навчальних практик Ваші студенти, зокрема, зможуть побачити специфіку роботи Пенсійного фонду, здобути конкретні навички з обслуговування клієнтів ПФУ і тільки потім зробити свій усвідомлений вибір – обрати обласний Фонд своїм першим місцем роботи, – підкреслив Юрій Іванович.

    На початок 2023-2024 навчального року у Дніпровському національному університеті ми мали близько 9800 студентів та аспірантів, – підхопив ректор професор Сергій Оковитий. – Щороку взимку у нас випускаються більше 1000 магістрів, а влітку – більше 1000 бакалаврів. Тому у співпраці з Головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області для всіх цих наших випускників, вважаємо, відкриваються додаткові можливості працевлаштування. Через потребу залучення фахівців різних спеціальностей, між ДНУ та ПФУ, по суті, зростає кількість точок перетину інтересів для подальшої спільної роботи. Адже, окрім молодих фахівців з економічною та юридичною освітою (випускників спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок, 081 Право), зайняти численні вакантні посади в Пенсійному фонді Україні можуть молоді фахівці з технічною освітою. Так, у нашому обласному Фонді для обслуговування комп’ютерної техніки і мереж дуже потрібні випускники інженерних та ІТ-спеціальностей (121 Інженерія програмного забезпечення, 122 Комп’ютерні науки, 125 Кібербезпека та захист інформації). Також до команди Пенсійного фонду для безпосередньої роботи з клієнтами у сервісних центрах завжди потрібні й спеціалісти соціального-гуманітарного спрямування – фахівці у сфері соціальної роботи, психології, публічного управління та адміністрування. А отже, перспективи працевлаштування на посади державної служби в обласному Пенсійному фонді України з’являються у студентської молоді одразу шести факультетів ДНУ, – підкреслив Сергій Іванович.

    Інформаційно-аналітичне агентство
    Дніпровського національного університету


    ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram