Версія для друку

МОНУ оновило правила вступу на навчання до аспірантури

24 червня 2024 року Міністерство науки і освіти України оновило правила вступу на третій рівень вищої освіти.

Зміни встановлюються відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття ступенів бакалавра, магістра, доктора філософії/доктора мистецтва у 2024 році. Також зміни діють на основі спеціального наказу МОНУ, ухваленого на базі спеціальних повноважень, наданих статтею 57(1) Закону України «Про освіту» на період воєнного стану.

Отже, як повідомляють на сайті МОНУ, запровадженими нововведеннями 2024 року є:

  • Вступ в аспірантуру на денну форму навчання здійснюватиметься виключно за державним замовленням.
  • Збільшується кількість бюджетних місць – із традиційних 3200 до 7000. ЗВО і наукові установи після первинного складання ЄВІ усіма охочими своїми вступними випробуваннями обиратимуть вступників, які продемонструють найґрунтовніші знання.
  • Вступ в аспірантуру за контрактом буде можливий тільки на заочній та вечірній формах (вечірня – як за державним замовленням, так і за контрактом) навчання.
  • Увага! Вечірня та заочна форми навчання не передбачають відстрочення від мобілізації.

  • Переведення з інших форм навчання на денну форму навчання впродовж 2024 року буде недоступно.
  • Поновлення навчання на денній формі дозволяється лише особам, які не є військовозобов'язаними, а також іншим категоріям, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).
  • ЄВІ (єдиний вступний іспит) зберігається для всіх вступників в аспірантуру, натомість змінюється вага його компонентів під час розрахунку конкурсного балу.

Детальніше про оновлені правила вступу та зміни до Порядку прийому на навчання до аспірантури у 2024 році читайте на сайті МОНУ.

За матеріалами сайту Міністерства науки і освіти України


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram