Версія для друку

Учений ДНУ – переможець національного конкурсу оборонних проєктів

Науковий проєкт в.о. декана фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Анатолія Саніна переміг у національному конкурсі проєктів з виконання наукових досліджень і розробок «Наука для зміцнення обороноздатності України».

Конкурс проводить Національний фонд досліджень України (НФДУ) з метою фінансування колективних наукових прикладних проєктів, спрямованих на розробку та відновлення вітчизняних критичних технологій, структур та засобів для забезпечення спроможності України реагувати на мілітарні виклики задля зміцнення інституційної стійкості та обороноздатності країни.

Доктор технічних наук, лауреат Державної премії України, завідувач кафедри технології виробництва професор Анатолій Санін представив на розгляд наукової ради НФДУ роботу «Розробка прототипу автофажної мікроракети-носія» – за пріоритетним напрямом розвитку науки і техніки «Національна безпека і оборона».

За рішенням конкурсної комісії науковий проєкт ученого ДНУ отримав 77,3 бали і був рекомендований до реалізації за рахунок грантової підтримки НФДУ. Загальний обсяг його фінансування складатиме 4 156 520 гривень – по 1 175 900 та 2 980 620 гривень у 2024 та 2025 роках відповідно.

Початок виконання проєкту планується орієнтовно з серпня 2024 року (термін виконання проєктів у 2024 році – орієнтовно 4 місяці); виконання проєкту у 2025 році здійснюватиметься з урахуванням бюджетних надходжень у відповідному році впродовж орієнтовно 9 місяців.

Вітаємо нашого колегу!

Рейтинговий список проєктів-учасників конкурсу «Наука для зміцнення обороноздатності України»

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram