Версія для друку

ДНУ – університет-лідер Дніпра й Центрального регіону України

Наприкінці червня інформаційний освітній ресурс «Освіта.UA» оприлюднив щорічний Консолідований рейтинг закладів вищої освіти України.

За результатами 2024 року Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара вкотре визнаний найкращим ЗВО Дніпра й Центральної України, а також увійшов до ТОП-10 класичних університетів країни.

Такими високими є цьогорічні показники нашого університету в підрейтингах «Найкращі заклади вищої освіти Дніпра та Дніпропетровської області» та «Найкращі заклади вищої освіти Центрального регіону України», що за методологією консолідованого рейтингу вираховувалися за даними авторитетних серед експертів і засобів масової інформації рейтингів ЗВО Scopus, «ТОП-200 Україна» та «Бал НМТ на контракт», де використовувалися різні критерії для оцінювання.

Зазначимо, що у 2024 році найвищі позиції серед локальних університетів Дніпра та області ДНУ поділяє з Національним технічним університетом «Дніпровська політехніка». А от у ранжуванні регіональних ЗВО наш заклад упевнено розташувався на вершині рейтингу університетів Центрального регіону України.

Традиційно високі місця Дніпровський національний університет посідає і в підрейтингу «Найкращі класичні університети України», в якому щорічно входить до першої десятки.

В узагальненій таблиці національного консолідованого рейтингу ЗВО наш університет цьогоріч посів 15-17 місце, з однаковим підсумковим балом 74 поділивши ці місця одразу з двома закладами – НТУ «Дніпровська політехніка» та Волинським національним університетом імені Лесі Українки. Усього в рейтингу 2024 року аналізувалися результати 235 закладів вищої освіти України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram