Версія для друку

Діджифледівці у Касторії: другий навчальний візит

Наприкінці червня 2024 року відбувся другий етап навчальних візитів у межах міжнародного проєкту DigiFLEd. Всі дні навчального візиту до Університету Західної Македонії міста Касторія (Греція) були насичені воркшопами, майстеркласами, інтерактивними заняттями про навчальні методики викладання.

Цього разу Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара представляли доцентка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей Олена Бесараб та викладачка кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей Світлана Рябовол. Наші колежанки:

- дізналися від Александроса Клефтодімоса про принципи створення мультимедійного контенту для освіти;

- обговорили ключові характеристики віртуальної та доповненої реальності з Міхалісом Врігкасом;

- отримали цінну інформацію щодо сторителінгу, створення та застосування цього методу у процесі навчання від Марії Матціоли;

- набули безцінного досвіду щодо створення цифрових ігор із залученням інтерактивних методів під час воркшопу з Хриси Маркоу;

- зосередилися на принципах застосування ефективних аудіовізуальних інструментів, що є корисними у роботі для створення відео, на майстеркласі з Марією Маціолою;

- навчилися створювати вебсайти під наставництвом Георгіоса Лаппаса та дізналися про особливості підтримки університетських віртуальних центрів.

Діджифледівці занурились у безмежний світ ігрового й мультимедійного контенту, дізналися про безліч ресурсів і платформ. Представники університетів-партнерів були захоплені магією віртуальної та доповненої реальності під час відвідування лабораторії, а також вражені тестуванням програм, які в майбутньому допоможуть створити сучасне мультимодальне навчальне середовище.

Звичайно, навчальна діяльність гармонійно поєднувалася з ознайомленням із грецькою історією та культурою. Учасники проєкту з захопленням взяли участь у пішому турі історичними локаціями міста Касторія, в інтерактивних відвідуваннях доісторичного поселення Ліммен та акваріуму з використанням освітніх застосунків для демонстрації ефективності гейміфікації у навчанні; відвідали візантійський та археологічний музеї й Печеру Дракона, покриту сталактитами шестимільйонорічної давнини.

Команда учасників проєкту Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара щиро вдячна колегам з Університету Західної Македонії, зокрема, Домні Міхайл, Александросу Клефтодімосу, Міхалісу Врігкасу та усій злагодженій команді за гостинність, неперевершену організацію заходів, цінні знання та досвід!

Чекаємо на подальші зустрічі!

Кафедра англійської мови для нефілологічних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram