Версія для друку

Як отримати держанний грант на навчання

Україна започаткувала фінансові гранти для вступників

Агов, абітурієнте!

Не пройшов по конкурсу на бюджет на омріяну спеціальність – не засмучуйся! Вступай на контрактну форму навчання та отримуй державний грант в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Державний грант повністю чи частково покриває вартість контракту в ДНУ!!

Маєш 150 або 170 балів із 2-х предметів НМТ?

Тоді ми пояснюємо, як отримати грант і скільки саме коштів ти отримаєш на різних спеціальностях ДНУ.

Твої 3 прості кроки:

1 – визначитися із пріоритетною для тебе спеціальністю ДНУ та обрати її в е-кабінеті вступника

2 – після зарахування на обрану ОП на контракт – створити заявку на грант через е-кабінет в ЄДЕБО (із 5 вересня до 31 жовтня 2024 року). Ти отримаєш відповідне повідомлення у своєму е-кабінеті.

3 – після схвалення грантової заявки – отримати повідомлення в «Дії» про призначення державного гранту, попередньо відкривши рахунок в одному з банків України

Базовий грант має 2 рівні:

І рівень – 15 000 грн (не менше 150 балів з НМТ з двох предметів)

ІІ рівень – 25 000 грн (не менше 170 балів з НМТ з двох предметів)

Увага! Базовий грант множиться на коефіцієнт спеціальності.

Розрахунок розміру грантів для спеціальностей ДНУ наводимо на інфографіці




Докладніше:

Державний грант – це можливість для вступників, які здобуватимуть першу вищу освіту за контрактом отримати від 15 тисяч грн і більше на рік для покриття частини вартості навчання.

Важливе уточнення. Вступ на бюджетну форму залишається без змін: якщо студент вступає на бюджетне місце, держава оплачує всю вартість навчання.

Нова система фінансування – це про принцип «гроші ходять за студентом». Так абітурієнти отримають більше свободи у виборі майбутньої професії, адже орієнтуватимуться на власні бажання, а не наявність бюджетних місць в університеті. З іншого боку, такий підхід стимулюватиме конкуренцію за вступників між ЗВО. У довгостроковій перспективі це сприятиме покращенню якості освіти, професійному розвитку викладачів, розвитку науки та інновацій. Це революційний крок для української системи вищої освіти, – зазначає Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації.

За рішенням про запровадження державних грантів стоїть не тільки допомога майбутнім вступникам. За цим рішенням також – заохочення для нашої молоді залишатися в Україні та вступати в заклади вищої освіти тут. І ми, як представники держави, активно працюємо над тим, щоб кожен і кожна змогли реалізувати свій потенціал в Україні, щоб держава стала інструментом для досягнення успіху громадян. Тому активно трансформуємо систему освіти та створюємо нові механізми для підтримки молоді. Важливо, що така ініціатива стане доступною для вступників уже в цьому навчальному році, – говорить Оксен Лісовий, міністр освіти та науки України.





Докладніше на сайті МОНУ

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram