Версія для друку

Навчальний візит до університету Тампере у межах проєкту DigiFLEd

З 18 по 23 серпня 2024 року команда викладачів кафедри англійської мови для нефілологічних спеціальностей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара взяла участь у третьому навчальному візиті в межах проєкту DigiFLEd до Університету Тампере, Фінляндія. Професорка Олена Гурко, доцентки Наталія Стирнік і Юлія Гончарова та викладачка Світлана Рябовол обмінялися досвідом з колегами з університетів-партнерів Фінляндії, Ірландії, Греції та України.

Візит розпочався з амбітних планів та захопливих очікувань. Щодня наші учасники брали участь у різноманітних навчальних заходах. Основна мета навчального візиту – занурення у світ сучасних технологій та методик навчання, зокрема опанування машинного перекладу та роботи з TRADOS. Відвідування тренінгів – це чудова нагода ознайомитися з новітніми технологіями, які можна впровадити у навчальний процес для покращення якості перекладу та полегшення роботи зі студентами. Окрім того, протягом візиту наші викладачки мали змогу заглибитися у нюанси академічного письма та проаналізувати методи оцінювання.

Одним із найяскравіших моментів візиту було занурення у світ гейміфікації навчання іноземним мовам. Представниці ДНУ дізналися як за допомогою ігрових елементів можна зробити навчання цікавішим й ефективнішим та залучити здобувачів вищої освіти до активного вивчення мови. Значну увагу приділено вивченню новітніх застосунків для опитування та тестування знань студентів.

Усі ці дні були насиченими не лише навчанням, але й приємними моментами спілкування з колегами. Краса магічних озер Тампере, гостинність фінів та підтримка з боку колег створювали атмосферу творчого натхнення і гармонії. Після кожного неповторного дня викладачі насолоджувалися красою природи, відпочивали та обмінювалися набутими знаннями.

Наприкінці візиту діджифледівці поділилися враженнями та окреслили подальші плани щодо реалізації проєкту. Усі учасники повернулися додому з новими ідеями та натхненням впроваджувати отримані знання у своїй роботі. Цей візит став подальшим кроком на шляху до модернізації освітніх програм та підвищення якості навчання в нашому університеті. Команда учасниць проєкту від ДНУ щиро та безмежно вдячна фінським колегам!

Кафедра англійської мови
для нефілологічних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram