Версія для друку

Вітаємо буремне покоління студентів ДНУ

Історія в книгах довга, наживо — минає стрімко,
моє покоління пише сльозами й вогнем сторінку.
Павло Вишебаба

Університетська традиція урочистої Посвяти в студенти зберігається поколіннями нашої академічної спільноти від 1960-х років: змінювалися локації, ритуали, ідеологеми, але щороку свято задавало настрій молоді на старті нового етапу життя та підкреслювало прагнення науково-педагогічного колективу дати випускникам сучасні знання, що сприятимуть успішному карʼєрному старту.

У цьому році для 1 935 першокурсників бакалаврату ДНУ творчі колективи Палацу студентів представили оновлену програму Посвяти, яка відгукувалася в серцях усіх учасників урочистостей. Адже на площі навколо Палацу зібралися молоді люди, у яких більша частина свідомого життя минула в умовах збройної агресії проти України, які пройшли через розпач і втрати, але попри все вони залишилися в рідній державі та обрали для навчання Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара.

На початку церемонії першокурсники, їхні батьки, студенти та викладачі вшанували памʼять про полеглих Захисників і Захисниць хвилиною мовчання.

Ректор член-кореспондент НАНУ Сергій Оковитий зазначив:

- Десятки тисяч хоробрих українських воїнів віддали свої життя за нашу можливість навчатися, займатися улюбленими справами, мріяти, жити… Серед полеглих – 37 вихованців нашого університету, двоє з них, Андрій Гусєв та Владислав Скворцов, удостоєні звання Героя України.

Пам’ятаючи про їхній подвиг і жертовність, закликаю вас максимально використати ті можливості, які надають наша Держава та університет: стипендіальні програми і дослідницькі гранти; академічна мобільність і міжнародна співпраця; універсальні знання та кар’єрний старт; можливості саморозвитку та цікаве дозвілля.

Нехай університетське братерство стане вашою опорою на все життя, а ми допоможемо вам втілити ті мрії, з якими обрали наш університет. Адже вам, шановні наші студенти, відбудовувати Україну – модерну, незламну і щасливу! – наголосив ректор.

Від покоління загартованої негодами молоді символічний студентський квиток отримав студент факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Владислав Єськов:

- Ми долучаємося до чисельної університетської родини і продовжуємо самовдосконалюватися. Розвиватися в жахливі часи російської агресії – далеко не просте завдання, але я впевнений, що ми й наша нація впораємося з цим випробуванням долі.

Кожен крок уперед робить нас сильнішими, витривалішими і має безціне значення для підтримки Батьківщини, тому нехай цей період нашого життя принесе тільки позитивні емоції та корисний досвід.

Від усього серця бажаю всім досягти нових висот протягом навчання! Мирного неба і Перемоги!

Ректор представив студентам проректорський корпус: в.о. першого проректора Валентину Сіліч-Балгабаєву, проректора з наукової роботи Олега Маренкова, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи ДНУ Наталію Гук, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Віктора Гассо, проректора з правових питань та розвитку Германа Петера, голову Об'єднаної профспілкової організації працівників освіти і науки Євгенія Сніду, а також деканів всіх факультетів.

Із побажаннями успішних студентських років до першокурсників звернувся заступник директора Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Антон Демура:

- Університет надасть вам усі можливості для вдосконалення творчих навичок. Створюйте, приходьте з ініціативами. У нас немає варіантів – лише бути кращими, лише бути сильними. Вам писати бакалаврські й магістерські роботи, які стануть проривними в нових технологіях, вам розвивати нашу державу, – побажав Антон Львович.

Також із найкращими побажаннями і запрошенням долучатися до активностей ради студентів ДНУ до першокурсників звернувся голова ради Ілля Зінченко.

Про свої очікування від навчання і плани на майбутнє нам розповіли першокурсники і першокурсниці:

- Я Клімова Карина, вступила на спеціальність 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. Чесно, я обожнюю ДНУ за всі ці свята. Я хочу стати щасливою людиною, яка буде працювати на омріяній роботі.

- Мене звати Вероніка, я вступила на спеціальність 022 Дизайн (Графічний дизайн) і я хочу бути дизайнером-ілюстратором, або вебдизайнером, чи співрацювати зі своєю мамою, яка дизайнер-конструктор меблів.

- Мене звати Ілля, я першокурсник факультету прикладної математики, спеціальність 121 Інженерія програмного забезпечення. Планую знайти роботу по спеціальності, яка буде зв'язана з програмуванням.

- Мене звати Сергій, я також першокурсник ФПМ, мрію у майбутньому написати програму, яка матиме попит серед користувачів.

- Мене звати Катерина Будзак, я вчитимуся на спеціальності факультету психології та спеціальної освіти 053 Практична психологія. Я мрію бути психологом. Сподіваюся, що буду працювати у мирній Україні.

У добру путь, першокурсники!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram