Версія для друку

ДОЛІФМП розпочинає 26-й навчальний рік

У День знань КЗО «Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю» (ДОЛІФМП) святковою лінійкою розпочав свій 26-й навчальний рік. На запрошення директорки Ірини Ільченко привітати ліцеїстів із новим академічним роком прийшли ректор Сергій Оковитий та декани профільних факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Традиційне Свято першого дзвоника має особливе значення для всіх учнів, вчителів та батьків. Цього року воно було по-справжньому хвилюючим, адже після тривалого дистанційного навчання ліцейське подвір’я знову наповнилося голосами й посмішками ліцеїстів, пролунали урочисті звуки ліцейського дзвоника та теплі святкові вітання.

Сьогодні 26 років виповнилося нашому навчальному закладу, який веде вас стежками знань і умінь. Щодня ми спільно крокуємо до великих перемог, надаючи міцні знання. У кожного з вас дуже важкий шлях, як дуже важкий шлях у нашої країни в сьогоденні. Але разом ми впораємося, тому що в нас є наші Захисники, завдяки яким ми цього разу зустрічаємося тут на лінійці. Наше ліцейське свято також стало можливим за сприяння Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, який допоміг нам з укриттям, а також Дніпропетровської обласної військової адміністрації, завдяки якій наш заклад взагалі продовжує працювати на благо України. Тож я щиро бажаю, аби кожен день, який ми проводитимемо разом у ліцеї, починався із усмішки – саме тому що ми живемо, навчаємося і працюємо! – звернулася до ліцейської родини очільниця Ірина Ільченко.

Такі вітальні слова Ірини Григорівни дуже символічні, адже гаслом ліцею ще 26 років тому обрали: «Розумні люди – міць держави!» Заснований у 1998 році при ДНУ, ліцей і нині збирає талановитих юнаків та дівчат з усієї області. Щороку ДОЛІФМП посідає лідерські позиції у нашому регіоні за кількістю 200-бальників, має десятки переможців Всеукраїнських олімпіад та Конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Протягом усіх 26 років ліцей підтримує стабільний і плідний зв’язок із нашим університетом. Викладачі ДНУ, наприклад, читали лекції різним поколінням молодих вихованців, які потім вступали на навчання та продовжували свої наукові пошуки у стінах нашої Alma mater.

Продовжити цю багатолітню традицію співробітництва закликав на святі ректор університету Сергій Оковитий. На початку нового навчального року Сергій Іванович побажав учням наполегливості у здобутті знань і представив деканів тих факультетів ДНУ, де випускники ліцею зможуть у майбутньому відкрити для себе нові наукові горизонти. Так, разом із ректором перед ліцеїстами виступили: Анатолій Санін – декан фізико-технічного факультету, Олександр Хамініч – декан механіко-математичного факультету й Ігор Гомілко – декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем.

Зі свого боку, старшокласники-герої казки «Аліса в Країні чудес» запросили гостей до дивовижної театралізованої Країни знань.

А після урочистостей ректор ДНУ Сергій Оковитий, декани та директорка ДОЛІФМП Ірина Ільченко детально обговорили подальші шляхи поглиблення співпраці між нашими закладами. Зокрема, йшлося про організацію спільних заходів та ознайомлювальних екскурсій ліцеїстів на дотичні до їхнього профілю факультети, поглиблення теоретичних знань та проведення майстеркласів, лабораторних і науково-дослідних робіт для вихованців ліцею.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram