Версія для друку

Подяка за організацію національних централізованих іспитів

На адресу ректора Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергія Оковитого надійшли листи-подяки за організацію і проведення національних вступних іспитів. Зокрема, за проведення централізованих національних іспитів у 2024 році подяками міністра освіти і науки України Оксена Лісового та директорки Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марини Горбенко-Хвастунової були відзначені троє співробітників ДНУ.

В отриманих листах особливо підкреслюється, що за всю історію незалежної України цьогорічна вступна кампанія стала найдовшою і найризикованішою в умовах екстремальних ситуацій з відбитком воєнного часу. Освітяни разом пройшли випробування обстрілами, знеструмленням, неочікуваною масовістю учасників, роботою в складних умовах, але спільні зусилля дали результат – сесії національних іспитів були успішно проведені. Адже в саме цих в надскладних умовах запеклої боротьби із зовнішнім ворогом українська держава докладає надзусиль, аби забезпечити засадничі права громадян, зокрема й право на здобуття вищої освіти.

Саме в ці воєнні часи, приміром, була створена й розвивається унікальна система вступних випробувань до ЗВО на комп'ютерній основі. Важливим елементом її функціонування є пункти тестування, де вступники під керівництвом фахового персоналу мають змогу безпосередньо пройти іспитування.

Саме завдяки зусиллям наших колег у таких нелегких умовах воєнного часу було забезпечено роботу мережі пунктів тестування на базі майже 1000 вітчизняних закладів освіти. Безперебійне функціонування пунктів дало змогу сотням тисяч українських абітурієнтів зробити важливий крок до реалізації своєї мрії.

Міністерство освіти і науки, Український та Дніпропетровський регіональний центри оцінювання якості освіти висловлюють вам глибоку вдячність, що в цей складний час ви і ваші колеги, беручи на себе додаткові обов'язки, докладаєтеся до направду значущої справи – справи утвердження рівності й справедливості – наріжних каменів, на яких тримається цивілізована демократична держава. Ваша проактивна позиція, відданість справі освіти надихають і впевнюють у тому, що жодні труднощі не зможуть нас зламати, – йдеться у листі міністра Оксена Лісового.

Отже, за подолання викликів воєнного сьогодення, високі фахові здібності щодо забезпечення устаткування та технічної працездатності тимчасових екзаменаційних центрів, надзвичайну витривалість і професійну майстерність персоналу грамот подяки від регіонального центру оцінювання якості освіти були офіційно удостоєні:

- Роман Іванов – професор кафедри економічного моделювання, обліку та статистики (факультет економіки);

- Ігор Тарлопов – доцент кафедри економічного моделювання, обліку та статистики (факультет економіки);

- Дмитро Красношапка – заступник начальника навчальної лабораторії обчислювальної техніки при кафедрі комп’ютерних технологій (факультет прикладної математики).

Ваші праця, самовідданість, професіоналізм і націленість на результат створили осередок академічних тестувань в екстремальних умовах воєнного часу. Дякуємо за спільну роботу, високий професіоналізм, ділову атмосферу, толерантність і витривалість, емоційну стійкість, упровадження наших рішень, іноді й навіть ризикованих, і попри все – оптимістичний настрій і віру в майбутнє! – відзначила директорка ДпРЦОЯО Марина Горбенко-Хвастунова. – Бажаємо якнайскорішої Перемоги, можливості реалізувати себе у вільній квітучий країні, амбітних планів та особистих досягнень у сучасному непростому повсякденні! – побажала у своєму зверненні пані Марина.

Бажаємо вам і вашим колегам сил і витримки. Нехай цілеспрямованість і невичерпне натхнення стануть вашими постійними супутниками в утіленні задумів, які сприятимуть піднесенню вітчизняної освіти на новий рівень. Ми твердо переконані, що єдність і співпраця стануть тим, що наблизить нашу Перемогу. Сила Української держави – це сила кожного з нас, помножена на спільну волю. Разом ми здолаємо всі перешкоди й побудуємо країну, якою будемо пишатися! – упевнений міністр освіти і науки України.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram