Версія для друку

У розробці у студентів – реальні кейси

Практичні роботи, навчальна практика, курсові та кваліфікаційні роботи – у студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара безліч можливостей працювати зі стейкхолдерами над реальними кейсами, яких потребують профільні підприємства.

Керівництво факультетів та університетських підрозділів також виступають «замовниками» для студентських розробок. Спектр цих замовлень широкий – від рекламних та промоматеріалів до компʼютерних застосунків.

Наприклад, студенти, які здобувають освіту на кафедрі електронних обчислювальних машин факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем за спеціальністю 123 Комп’ютерна інженерія, наприкінці навчального року працювали над розробкою клієнтоорієнтованого додатка для приймальної комісії ДНУ.

За відповідальне завдання розробити вебзастосунок, що полегшує подання документів до Alma mater, активно взялася команда студентів-слухачів вибіркової дисципліни «Проєктування інтерфейсу користувача» Володимир Соха, Кирило Дергачов, Олександр Бєлов, Роман Кудрявцев, Антон Герасимчук, Тимофій Камеко (група КІ-21-1), які навчаються на третьому курсі, та першокурсник Руслан Попов (група КІ-23-1). Він виконував роботу за комплексним завданням для курсового проєкту з дисципліни «Програмування». Над створенням нового програмного продукту група працювала під загальним керівництвом доцентки кафедри електронних обчислювальних машин Надії Карпенко.

Завдяки злагодженій роботі усіх учасників вебдодаток був розроблений досить швидко й успішно пройшов «бойове» тестування в приймальній комісії. Нині та інформація, що дублювалася в кількох програмах, вписується у форму лише один раз. Усю інформацію можна легко відредагувати та доповнити. Після заповнення усіх полів додатку формується пакет документів, який одночасно надсилається на електронну пошту вступника і залишається в приймальній комісії. Окрім цього, автоматично формується витяг з наказу по ДНУ для зарахування студента для здобуття ступеня вищої освіти.

Члени приймальної комісії вдячні студентам за допомогу у створенні корисного програмного забезпечення. Вони відмічають, що тепер заповнення документів стало набагато простішим і швидшим.

Доцентка кафедри електронних обчислювальних машин
Надія Карпенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram