Версія для друку

Першокурсники розпочали навчальний рік із тимбілдингу

Розпочався новий 2024/2025 навчальний рік. Психологічна служба Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара традиційно розпочала свою роботу з проведення групових тренінгових занять зі студентами-першокурсниками для знайомства, згуртування академічних груп та адаптації першачків до навчання в ДНУ.

6 вересня деканеса факультету психології та спеціальної освіти Зоя Бондаренко та її заступниця з навчальної роботи Рената Величко у співпраці з практичним психологом психологічної служби Тамарою Мільяченко провели тимбілдинг із новообраними старостами академічних груп І курсу факультету. Обговорили актуальні питання студентського самоврядування, створення команди та налагодження співпраці між старостами як представниками академічних груп і керівництвом факультету психології та спеціальної освіти (ФПСО).

Тож під час участі у заході старости І курсу отримали корисну інформацію про форми взаємодії з адміністрацією факультету (деканатом) та один з одним. Перевірили та покращили навички комунікації, стабілізували свої емоційні стани, знизили рівень тривожності щодо невизначеності ситуації і набули впевненості у подальших діях.

Наразі така форма роботи в будь-якій організації як тимбілдинг (від англ. team building – побудова команди) є актуальною, а термін активно використовується сучасними організаціями в управлінні для досягнення успіху. Це, власне, є подія, яку проводить організація з метою згуртування своїх учасників. Такі заходи є частиною корпоративного управління, що згуртовує та надихає учасників задля досягнення як місії організації, так й особистих професійних чи особистісних амбіцій усіх її членів.

Командоутворення відбувається під час спеціально організованих тренінгів, ділових ігор, спрямованих на узгодження спільних дій. І що є найважливішим – підвищення якості міжособистісної комунікації між усіма учасниками й підрозділами організації задля реалізації спільних для всіх завдань та мети. Тимбілдинг є одним із найефективніших для цього інструментів. Він є актуальним у разі, коли до організації приходять нові люди. На прикладі закладу вищої освіти можемо говорити про вступ першокурсників, які долучаються до управління (самоврядування) як старости академічних груп, члени рад студентів факультетів та закладу в цілому. Вони потребують знань та поінформованості про правила і традиції, які вже існують.

Корисним ефектом тимбілдингу є:

• формування відчуття єдності;

• створення корпоративної культури (традицій, звичок, тематичних заходів);

• налагодження зв’язків між окремими підрозділами та їх учасниками;

• знайомство з керівництвом організації, з’ясування спільних завдань, підвищення інформаційної визначеності та рівня довіри як до керівництва, так і учасників один до одного.

Ви теж хочете долучитися до ефективних тимбілдингових активностей?

Звертайтеся до фахівців психологічної служби ДНУ:

+380 (98) 523 71 01 – Вікторія Лазаренко (керівниця служби)

пр. Д.Яворницького 35, 4 корпус ДНУ, аудиторія 46а

Доцентка кафедри загальної та соціальної психології,
керівниця психологічної служби ДНУ
Вікторія Лазаренко Вікторія Лазаренко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram