Версія для друку

Тренінг для вчителів «Європейські цінності – що це?»

Наприкінці серпня відбувся перший онлайн-тренінг для вчителів шкіл та викладачів ЗВО України на тему: «Європейські цінності – що це? Чому це важливо знати і поширювати у суспільстві?»

Зустріч стала частиною реалізації науково-популярних заходів «Полікультурне обличчя міст і сіл Дніпропетровщини» у межах проєкту кафедри всесвітньої історії Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара «Європейський мультикультуралізм як досвід та шлях до європейської інтеграції України» / “European multiculturalism as an experience and a path for Ukraine’s European integration”.

Мета тренінгу – ознайомлення та обговорення питань і понять цінностей суспільства, які розвинулися при становленні Західної цивілізації до теперішнього часу: гуманізм, антропоцентризм, цінність людини як особистості, толерантність, просвітництво тощо.

Освіта, яка ґрунтується на цінностях, набуває сьогодні важливого значення. Адже здобуті учнями цінності стануть орієнтиром у майбутньому житті.

Представлений тренінг мав практичне значення для вчителів шкіл, адже із 2024 року в навчальній програмі для всіх здобувачів середньої школи вводиться предмет «Громадянська освіта», в колі питань якого представлені теми «Україна – член європейського та світового співтовариства», «Кроки до інтеграції України в європейський і світовий економічний простір», «Євроінтеграційний поступ України» та інші.

Наша країна і наше суспільство обрали вектор євроінтеграції. Щоб ці процеси успішно розвивалися, нам необхідно зрозуміти цінності спільноти, за якими був створений та існує ЄС, та підготувати наше суспільство до їх сприйняття.

Для вчителів викладачі ДНУ підготували матеріали для практичного застосування у навчальному процесі: були розроблені методичні рекомендації, робочий зошит та презентація.

До участі у заході надійшло більше двадцяти заявок від вчителів та викладачів міст та сіл України. Усі педагоги, які пройшли тренінг, отримали сертифікати та методичні матеріали.

Доцентка кафедри всесвітньої історії
Олена Ходченко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram