Версія для друку

Відкрита лекція для слухачів МАН України

9 жовтня відбулася відкрита лекція для слухачів Малої академії наук України «Сучасні можливості органічної хімії, здобутки і перспективи розвитку». Онлайн-заняття для понад 100 учнів ліцеїв та шкіл Дніпропетровської області провів доктор хімічних наук, директор НДІ хімії та геології ДНУ професор Віталій Пальчиков.

Професор Віталій Пальчиков розповів про такі сучасні напрямки органічної хімії, як зелена хімія та екологічно чисті процеси, медична та фармацевтична хімія, каталіз та асиметричний синтез, фотохімія, органічна електроніка, молекулярний дизайн та комп'ютерна хімія.

На зустрічі також обговорювалися напрямки наукових досліджень, які проводять хімічний факультет та НДІ хімії та геології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, здобутки співробітників і студентів факультету, можливі місця працевлаштування для наших випускників в Україні і за кордоном, українські та міжнародні грантові програми для студентів-хіміків.

Слухачі МАН дізналися про особливості підготовки здобувачів за ОП «Хімія лікарських речовин» та «Клуб юних дослідників», що стартує на хімічному факультеті ДНУ в цьому навчальному році. Робота розпочнеться під час осінніх канікул, детальна інформація розміщуватиметься на сайті хімічного факультету, у соцмережах Facebook та Instagram.

Наприкінці заняття молоді дослідники поставили лектору чимало запитань. Серед найцікавіших були:

– Чому хімія називається хімією?

– Яку останню органічну речовину синтезували хіміки?

– Чи варто обирати хімію з огляду на стрімкі зміни на ринку праці?

– Яким є застосування хімічних сполук у побуті?

– Яке власне спостереження лектора було найбільш дивовижне?

Директор НДІ хімії та геології ДНУ
Віталій Пальчиков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram