Версія для друку

ДНУ і ДТЕК: розпочинаємо стратегічну співпрацю

Співпрацю в освітньому, науковому, карʼєрному та інших напрямах передбачає Меморандум, який підписали ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий та генеральний директор АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» Андрій Терещук.

Під час зустрічі в центральному офісі ДТЕК у Дніпрі Сергій Оковитий представив партнерам широкий спектр спеціальностей, за якими здійснюється підготовка в класичному університеті, наголосивши, що стейкхолдери можуть пропонувати перші робочі місця випускниками не тільки за профільними для енергетичної компанії фахами, такими як 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (освітні програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та «Відновлювані джерела енергії та енергоефективні технології»), 173 Авіоніка (освітня програма «Автоматика і управління в технічних системах»), 172 Електронні комунікації та радіотехніка (освітня програма «Інфокомунікації та системи зв’язку»). Зокрема ректор наголосив на економічних, філологічних, ІТ, комп’ютерних та інших спеціальностях.

Обговорюючи напрями співпраці, Андрій Терещук та Сергій Оковитий окреслили дослідницькі галузі, в яких можна верифікувати прогностичні моделі, необхідні компанії-постачальнику електроенергії, обговорили перспективи впровадження елементів дуальної освіти під час воєнного стану та інше. Зокрема партнери домовилися проводити спільні заходи для старшокласників, які сприятимуть зростанню привабливості нашого університету, а також усвідомленому вибору майбутніми фахівцями місця працевлаштування в енергетичній галузі України. Також для обох сторін є цікавим підвищення кваліфікації та стажування, як викладачів ДНУ в ДТЕК, так і фахівців енергопостачальної компанії в університеті. Також ректор запропонував фахівцям ДТЕК проводити для студентів лекції, екскурсії, семінари, тренінги, майстер-класи.

«Інвестиціями в майбутнє» назвав Андрій Терещук започатковану освітню співпрацю із ДНУ і наголосив, що побачив для своєї компанії цікаві перспективи у проведенні наукових досліджень.

– Енергетична галузь в умовах повномасштабного вторгнення – одна з основ не тільки економічної безпеки, а й соціальної стабільності нашої держави. Тому підготовка високопрофесійних фахівців, тестування й упровадження інноваційних технологічних рішень, розвиток відновлювальної енергетики важливі для обох сторін та держави в цілому, - наголосив ректор Сергій Оковитий..

Зауважимо, що підписанню меморандума передувала робоча зустріч фахівців ДНУ на чолі з в.о. проректора з науково-педагогічної роботи Наталією Гук із керівником Центру підготовки і навчання персоналу «ДТЕК Дніпровські електромережі» Віктором Бондаренком. Разом із завідувачами випускових кафедр та керівницею Центру карʼєрного розвитку та співпраці з бізнесом Ганною Нямещук обговорювалися процеси взаємодії для удосконалення освітніх програм відповідно сучасних вимог ринку праці в енергетичній галузі, проведення майстеркласів та ознайомчих екскурсій тощо.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram