Версія для друку

Майстерклас «Італійська айдентика – як вона є!»

12 березня на базі навчальної лабораторії «Готельно-ресторанна справа» кафедри туристичного бізнесу та гостинності факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели майстерклас «Італійська айдентика – як вона є! Та не тільки...»

 

Студенти і викладачі спеціальності J2 Готельно-ресторанна справа мали можливість спостерігати за роботою досвідченого бренд-шефа компанії GIANNI GROUP Артема Бутко, шеф-кухаря Giannivino Андрія Ворони, шеф-кухаря ресторану «Гостерія Хата Подопригора» Анатолія Галущенко. Це був чудовий шанс набути гастрономічного досвіду, наочно познайомитися з італійською кухнею та сучасними тенденціями в ресторанному бізнесі.

 

Майстерклас присвячувався приготуванню пасти та равіолі з нуля. Здобувачі мали можливість на практиці побачити роботу та поспілкуватися із досвідченими фахівцями своєї справи, вивчити класичні техніки приготування тіста для пасти та равіолі, ознайомитися з роботою апаратами Nina 250, Macaroni Machine для пасти та равіолі, опанувати методи начинки, формування та замішування тіста й навчитися готувати три авторські страви з бездоганним поєднанням смаків.

 

Також учасники майстеркласу насолодилися результатами праці шефів, долучившись до дегустації меню:

  • автентичної карбонари – приготована виключно за італійськими традиціями: без вершків, лише найкращі інгредієнти – guaanciale, сир Pecorino Romano та свіже яйце;
  • спагеті карточо з чорнилами каракатиці та морепродуктами – ароматна паста в морському стилі, запечена в пергаменті для збереження насиченого смаку каракатиці та свіжих морепродуктів;
  • равіолі з качкою та еспумою з білих грибів – ніжне тісто, соковита качина начинка та повітряний грибний мус, що доповнює смак цієї вишуканої страви.
  •  

    Навчання на практиці – це найкращий досвід! Тому на факультеті економіки ДНУ постійно відбуваються майстеркласи, присвячені барній, пекарській, кондитерській справі тощо.

     

    Дякуємо шефам за незабутній досвід, а компанії GIANNI GROUP – за підтримку і можливості для навчання наших здобувачів вищої освіти за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа».


    Заступниця декана з навчальної роботи
    Ольга Пащенко


    ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram LinkedIn