Млинцями з зображенням ракет та супутників зустріли весну студенти фізико-технічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара.
З приходом Масничного тижня фізтехівці у своєму навчальному корпусі влаштували гастрономічний ярмарок «Масниця-2014». І зробили це по-студентськи яскраво і креативно.
Так, у холі 10-го корпусу гостей ярмарку привітно зустрічали продавчині у народному вбранні, лунала етнічна музика, а на столах чекали самовари й українські ляльки-мотанки.
Катерина Старченко, голова соціального комітету ради студентів фізико-технічного факультету говорить, що подібні тематичні ярмарки на фізтесі вже стали традицією. Наприклад, восени минулого року на факультеті відбувся цікавий кулінарний ярмарок «Страви з усього світу», який викликав чималий інтерес студентів і допоміг зібрати необхідну суму для молодих сімей факультету. «Керівництво факультету всіляко підтримує наші благодійні ініціативи і з радістю бере у них участь, зокрема, оцінюючи на смак кулінарні витвори своїх вихованців».
Цього року відзначання Масниці на факультеті тривало два дні. «Ми намагалися дотримуватися основних звичаїв цього свята, тому, окрім частування млинцями, підготували цілу низку традиційних народних розваг і веселощів. Так, на подвір’ї нашого корпусу студенти змагалися у бігові наввипередки, перетягуванні канату та в інших цікавих іграх і конкурсах. А наприкінці Масничного дійства усі разом спалили опудало Зими, що символізує новий календарний цикл», – розповів Євген Крупкін, представник ради студентів фізтеху.
Окрім захоплюючих та активних ігор на вулиці, вони змогли вдосталь посмакувати ситними, оригінальними, а головне, з любов’ю приготованими друзями стравами. А страви, що тут пропонувалися, здатні були задовольнити, справді, найвибагливіші смаки та уподобання! Так, на гурманів фізико-технічного факультету чекали різноманітні за формою, кольором та смаком страви – як традиційні млинці з м’ясом, грибами, ікрою, так і солодкі млинці з шоколадом чи фруктами, пухкі оладки з варенням, млинцевий торт, вареники та безліч інших десертів.
«Родзинкою» ж столу стали ексклюзивні «космічні» млинці з шоколадними написами «ФТФ» і тематичними малюнками зірок, ракет та супутників. Їх хлопці та дівчата розбирали найшвидше – люблять ж бо свій факультет і справу, яку вивчають!
Насолоджувалися смаком та естетичним виглядом приготованих студентами страв і керівники факультету. Крім того, їм належала ще й непроста місія обрати посеред кулінарних шедеврів найкращий. Адже за право бути визнаними особливо вправними кухарями змагалися студенти різних груп факультету. На переможців, за правилами, чекали призи, а всі зібрані кошти цього разу студенти планують витратити на потреби свого факультету.
Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету