Команда кафедри харчових технологій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара здобула перемогу в VІІ Всеукраїнському конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу, що проходив на базі Київського національного університету культури і мистецтв.
У конкурсі взяли участь команди з Києва, Луцька, Харкова, Житомира, Черкас, Вінниці та інших міст України. Кафедра харчових технологій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара вже не перший рік бере участь у цьому конкурсі. На рівні з іншими титулованими й визнаними університетами, технікумами та училищами харчового напрямку студенти ДНУ представляли команду Дніпропетровської області. Зокрема, наша команда складалась зі студентів ІІ та ІІІ курсів: Анни Могилевиць, Богдана Іванова, Євгенії Шапошнікової, Анастасії Водолазької та Юлії Чевюк. Готувалися до змагань вони під керівництвом завідувача кафедри харчових технологій Т.О. Колісниченко, старшого викладача В.Г. Применка та асистента кафедри Г.В. Новік .
Призери конкурсу (зліва направо): Анна Могилевиць (золота медаль у номінації «Ресторанні десерти»), Богдан Іванов (срібна медаль у номінації «Оригінальна основна страва»), Євгенія Шапошнікова (срібна медаль у номінації «Страва з птиці»)
На початку відбувся яскравий флешмоб за участі студентів, викладачів готельно-ресторанної справи, знаних шеф-кухарів та відомих рестораторів, який вражав своєю масштабністю. 503 людини у формі кухаря зібралися на одній площі та сформували абревіатури організацій-партнерів проекту – VII Всеукраїнського конкурсу юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу.
Далі між учасниками відбулися практичні та арт-класові змагання за звання кращих у таких номінаціях: «Оригінальна основна страва», «Сучасна кухня», «Страва з баранини», «Страва з птиці», «Оригінальна страва з гідробіонтів», «Страва з грибів», «Паста», «Карвінг з овочів та фруктів», «Етнічна основна страва», «Ресторанні десерти», «Страва сучасної української кухні», «Золотий український шеф-кухар року», «Золотий український кондитер року», «Тематичний обід» та «Сервіс-клас». Команда з Дніпропетровська брала участь у п’яти номінаціях.
Президент Асоціації кулінарів України професор Пересічний Михайло Іванович з командою викладачів та студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара
До рідної Альма-матер наші конкурсанти привезли одну золоту та дві срібні медалі, двоє учасників стали дипломантами. Золоту медаль отримала Анна Могилевиць у номінації «Ресторанні десерти», срібні медалі завоювали Богдан Іванов у номінації «Оригінальна основна страва» та Євгенія Шапошнікова в номінації «Страва з птиці». Зауважимо, що завідувач кафедри харчових технологій, кандидат технічних наук, доцент Тетяна Олександрівна Колісниченко стала міжнародним суддею з кулінарного мистецтва і сервісу та урочисто отримала золоту медаль.
Кулінарний конкурс дав можливість учасникам не лише показати себе, а й отримати великий досвід і пізнати багато цікавого. У межах конкурсу також проводилися майстер-класи з визнаними метрами кулінарного мистецтва, які не відмовляли у співбесідах з будь-яких професійних питань, адже саме такі заходи й дозволяють розвиватися талановитій молоді.
Творчого натхнення та яскравих ідей побажаємо нашим переможцям та додамо: «Хай ваше життя буде, як борщ, – насичене, смачне, оригінальне і щоб завжди кипіло!»
Кафедра харчових технологій