Версія для друку

Наукова бібліотека на допомогу першокурсникам

27 лютого наукова бібліотека Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара долучилася до онлайн-лекції для студентів І курсу хімічного факультету спеціальності 181 Харчові технології (ОП «Харчові технології», ОП «Ресторанні та крафтові технології здорового харчування»).

Спільна лекція відбулася за ініціативи професорки кафедри харчових технологій ДНУ Людмили Пешук. Це вже не перший цікавий досвід співробітництва з цією кафедрою, адже спілкування зі студентською молоддю й допомога у навчанні завжди були пріоритетними напрямками роботи університетської бібліотеки.

Зміст лекції «Наукова бібліотека: структура і сервіси» всебічно і багатоаспектно був викладений директоркою наукової книгозбірні Людмилою Лучкою. Вона ознайомила слухачів з інформацією про фонди, ресурси і послуги бібліотеки, її структуру, основні функції і завдання, академічні сайти, до яких надає доступ бібліотека, такі як Sсopus, Web оf Science, Research 4Life та інституційні репозитарії.

Студенти дізналися про кількість і зміст фонду хімічної літератури, побачили книжкові колекції та окремі примірники з кулінарного мистецтва, харчових технологій та ресторанної справи. Вони отримали інформацію про власні бази даних (сайт, електронний каталог, повнотекстові бази) та ресурси відкритого доступу (Sсopus, Web оf Science, Research4Life, академічні сайти та інституційні репозитарії).

Окрема увага приділялася формату роботи університетської бібліотеки під час воєнних дій: змішаному і дистанційному. Людмила Миколаївна пояснила, що кожен може обрати зручний для себе формат, і бібліотека зараз надає таку можливість. Розповідь візуально супроводжувала яскрава і змістовна презентація, яка ілюструвала інформацію, що надавалася студентам.

Подібні зустрічі є важливим доповненням до освітнього процесу в сучасних умовах. Запрошуємо факультети до співпраці!

Головна бібліотекарка
Світлана Ачкасова