Версія для друку

Перемога на міжнародному професійному творчому конкурсі

Чотирикурсниця кафедри харчових технологій хімічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Дар’я Приходько перемогла у Міжнародному студентському професійному творчому конкурсі «Аграрні науки та продовольство». Студентка ДНУ відзначена першим місцем у напрямі «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва».

Міжнародне наукове змагання проходило у грудні 2023 - червні 2024 років на базі Миколаївського національного аграрного університету. Його мета – інтеграція України у світовий освітній простір і розширення міжнародних зв'язків, виявлення та підтримка найталановитіших студентів, формування творчого покоління науково активної молоді, конкурентоздатної на міжнародному ринку праці.

Усього на конкурс подавалися 354 наукові роботи студентів закладів вищої освіти України, США, Польщі, Латвії, Молдови, Чехії, Словаччини, Болгарії, Грузії, Боснії і Герцоговини. Молоді науковці змагалися у трьох тематичних напрямах: «Агрономія», «Агроінженерія», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва».

До уваги професійного журі наша студентка Дар’я Приходько представила дослідження «Удосконалення технології плавленого сиру з мікроводорістю Chlorella vulgaris для оздоровчого харчування в контексті екологічних змін та продовольчої безпеки». Наукова робота виконувалася під керівництвом докторки сільськогосподарських наук, професорки харчових технологій ДНУ Людмили Пешук.

У результаті підсумкової науково-практичної онлайн-конференції у рамках ІІ етапу конкурсу, що відбувся 14 червня, представниця Alma mater була нагороджена дипломом І ступеня.

Вітаємо Дар’ю та її наукову керівницю, бажаємо їм нових наукових досягнень!

Проректор з наукової роботи
Олег Маренков,
інформаційно-аналітичне агентство
«УНІ-прес»